Paterna ratifica el decret que dóna llum verda al projecte Intu Mediterrani

S’ha rebutjat la moció presentada per Paterna Sí Pot, amb el suport del PP, Compromís i EU, que en demanaven l'anul·lació.

Paterna ratifica el decret que dóna llum verda al projecte Intu Mediterrani
Paterna ratifica el decret que dóna llum verda al projecte Intu Mediterrani

El ple de l'Ajuntament de Paterna, a l’Horta, ha ratificat el decret que dona llum verda a l'inici de la tramitació d’Intu Mediterrani. D’aquesta manera, s’ha rebutjat la moció presentada per Paterna Sí Pot, amb el suport del PP, Compromís i EU, que demanava l'anul·lació del decret signat per l'alcalde, Juan Antonio Sagredo, el 20 d'agost.

Aquest decret va admetre a tràmit la proposta d’Intu Eurofund Investment per a iniciar el procediment d'avaluació ambiental i territorial estratègica necessari per a la instal·lació del projecte al terme municipal.

La signatura del decret, pel qual es donava inici a la modificació del pla general d'ordenació urbana (PGOU) per a la instal·lació d’Intu Mediterrani, va motivar l'eixida de l'equip de govern de Compromís per Paterna, el seu soci en el consistori des del 2016.

La formació va acusar Sagredo "d’usurpació de competències" en la Regidoria d'Urbanisme per haver iniciat "la requalificació d'un milió i mig de metres quadrats".

Amb aquest decret, el projecte Intu Mediterrani va passar la "primera barrera administrativa municipal" i va ser elevat a la Generalitat, concretament, a les conselleries de Medi Ambient i Vertebració del Territori.

Protesta veïnal

Vora 300 veïns i veïnes, convocats per la Coordinadora per la Protecció de les Moles, han acudit al ple per a protestar per "la intenció de Sagredo de requalificar més d'un milió de metres quadrats per a afavorir el promotor d'Intu Mediterrani".

També et pot interessar

stats