El Consell confia a tindre bones notícies sobre Tesla “en un curt termini”

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha evitat donar més detalls sobre aquesta esperada inversió, per qüestions de confidencialitat

Tesla
Imatge d'arxiu d'una factoria de Tesla / Agències

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha assegurat aquest dijous que espera tindre bones notícies “en un curt termini” de l’arribada de Tesla, així com d’altres inversions internacionals, a la Comunitat Valenciana. Així ho ha expressat després de prendre possessió nous càrrecs en la Conselleria, a preguntes dels mitjans de comunicació sobre la possible inversió de la multinacional i la posada en marxa de la gigafactoria de cel·les de bateries de PowerCo (filial de Volkswagen) a Sagunt.

Montes ha volgut "guardar la confidencialitat" sobre si s'estan produint converses amb la firma del magnat Elon Musk, i ha assenyalat: "De Tesla i d'altres inversions en el territori encara no podem avançar res, però esperem poder tindre bones notícies prompte", ha indicat.

Sobre la gigafactoria, la consellera ha assegurat que "el full de ruta continua en marxa" i que està prevista una pròxima reunió del comité de coordinació aquest agost. "El calendari s'està complint i la nostra intenció és continuar complint de manera que la gigafactoria siga realitat", ha destacat. La titular d'Indústria ha explicat que "hi ha moltíssima inversió per a fer" i "moltíssimes qüestions per a coordinar", que a més depenen de diverses conselleries i de la mateixa Presidència de la Generalitat, que és "qui està coordinant totes aquestes tasques".

A més, Montes ha remarcat que un dels principals objectius del Consell serà "atraure noves empreses i noves indústries" a la Comunitat Valenciana. Per a això, ha exposat que s'articularà "un marc fiscal que faça que aquestes empreses trien la Comunitat Valenciana per a instal·lar-se".

Tesla, empresa californiana en plena expansió i fundada l'any 2008 per Elon Musk —que també és l'amo de SpaceX i Twitter—, té actualment sis grans gigafactories per tot el món. Són quatre centres als Estats Units, un a Xangai i un altre a Berlín. La nova seu que planegen construir seria, per tant, la segona gran fàbrica de la marca al continent europeu, si bé és cert que tenen més centres logístics i d'assemblatge a Alemanya i als Països Baixos. En la carrera per a acollir aquesta nova seu han entrat altres països, com França, Itàlia i Portugal.

També et pot interessar

stats