El Consell autoritza 61 projectes d'energies renovables per 859 milions d'euros

Puig destaca que l'administració autonòmica resol els expedients "dins del termini i en la forma escaient"

Reunió aquest dimecres entre Puig i els consellers Climent, Navarro i Torró / Generalitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que l'administració autonòmica ha resolt els més de 100 expedients per a la implantació d'energies renovables que caducaven aquest dimecres i n'ha autoritzat més de la meitat. Fa uns mesos, el Consell es va comprometre a tramitar els 107 que quedaven pendents abans del 25 de gener, data límit al calendari per a molts projectes a tot l'Estat espanyol. Segons ha dit en una compareixença davant els mitjans, s'han avaluat "dins del termini i en la forma escaient" i 61 d'ells han tingut un dictamen favorable en la declaració d'impacte ambiental (DIA). En conjunt, impliquen inversions per 859 milions d'euros.

Puig ha destacat que "la Generalitat ha complit amb l'objectiu que s'havia plantejat per a aconseguir arribar a la fita dins del termini previst" i ha agraït l'esforç del funcionariat i conselleries implicades en els tràmits —Economia Sostenible, Medi Ambient i Política Territorial—.

En concret, s'han avaluat els 107 expedients que estaven subjectes a aquesta data límit, que han obtingut en el termini previst l'avaluació ambiental. L'administració ha emés una declaració favorable per a una seixantena, equivalents a 1.356 megavats. Això suposa el consum anual de 578.000 habitatges. A més, dels quasi 860 milions d'euros que mobilitzaran en inversions, crearan 1.500 llocs de treball en un any.

D'altra banda, 31 expedients han resultat desfavorables i hi ha hagut una quinzena de desistiments per part d'empreses. Aquestes xifres suposen, segons ha destacat el cap del Consell, augmentar en un 57% la potència que es genera amb energies renovables a la Comunitat Valenciana.

A primera hora d'aquest dimecres, i entrevistada a Les notícies del matí, la consellera d'Agricultura, Isaura Navarro, ja havia avançat algunes dades. Després de remarcar que aquest tipus de tramitacions són "complexes", ha assenyalat que el territori és líder ara per ara a l'Estat espanyol pel que fa a autoconsum. "Ha sigut impressionant l'aposta de la ciutadania per l'energia sostenible, verda i neta", ha subratllat. 

També et pot interessar

stats