El Consell abordarà la reforma fiscal amb els agents socials i els demana "cohesió davant les dificultats"

Puig ha anunciat que en les pròximes setmanes es reunirà la taula de diàleg social per a treballar els pressupostos

Reunió de coordinació de la mesa de diàleg social de la Comunitat Valenciana
Reunió de coordinació de la mesa de diàleg social de la Comunitat Valenciana / Generalitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha traslladat aquest dimecres als sindicats i la patronal valenciana la voluntat del Consell que participen en l'elaboració dels pressupostos i aporten les seues posicions a la reforma fiscal, i els ha demanat "cohesió davant les dificultats".

Puig ha presidit la reunió de coordinació de la taula de diàleg social de la Comunitat Valenciana, a la qual han acudit el president de la patronal valenciana CEV, Salvador Navarro, i els secretaris generals d'UGT-PV, Ismael Sáez, i de CCOO PV, Ana García, als qui ha demanat també "corresponsabilitat" per a afrontar la inflació.

El president ha anunciat així mateix que en les pròximes setmanes hi haurà una reunió d'una taula de diàleg social per a treballar els pressupostos i intentar ajudar les empreses i famílies més vulnerables “amb polítiques fiscals que siguen decisives", amb aportacions dins del marc de les limitacions autonòmiques.

"Al final és el govern el que ha de presentar els pressupostos, però abans hem de dialogar-los i ens semblen molt interessants les seues aportacions, que en alguns casos poden ser contradictòries", però "tot el que siguen punts d'aproximació és positiu en si mateix", ha afegit Puig.

La CEV presentarà propostes als pressupostos en temes fiscals

En acabar la reunió, Navarro ha valorat el diàleg social permanent amb els sindicats i la Generalitat i ha assenyalat que la patronal presentarà propostes als pressupostos en temes fiscals, que seran establides per la comissió d'economia i fiscalitat de la patronal autonòmica.

"No podem opinar d'una rebaixa fiscal que és molt global", ha assenyalat Navarro, qui ha considerat que en aquest tema "hi ha també una corresponsabilitat”. “L'economia està en un cert alentiment i les empreses també hem d'aportar des del més positiu fins al més crític cap a l'administració", ha dit.

Els sindicats reclamen l’enfortiment dels serveis públics

Per part dels sindicats, García (CCOO PV) ha reclamat l'enfortiment dels serveis públics i uns pressupostos marcadament expansius, i ha destacat la necessitat de redoblar l'atenció pressupostària en sanitat, educació, serveis socials o habitatge.

Des d'UGT-PV, Sáez ha demanat també conéixer la proposta de reforma fiscal de la Generalitat per a "avalar-la o criticar-la" i espera que ajude la ciutadania que està patint en major mesures les conseqüències de la inflació.

En la reunió s'ha acordat establir un calendari de les taules per a debatre, dins del diàleg social, tant la reforma fiscal com els pressupostos.

També et pot interessar

stats