Els concessionaris valencians mantenen l'ocupació, malgrat la crisi dels microxips i la pandèmia

El sector tanca l'any a la Comunitat Valenciana amb 16.103 llocs de treball, una caiguda de les vendes del 12,5% i una facturació de 3.110 milions d'euros

Imatge d'arxiu d'un concessionari
Imatge d'arxiu d'un concessionari / Faconauto

Els concessionaris oficials de cotxes de la Comunitat Valenciana han aconseguit mantindre l'ocupació l'exercici passat, tot i el fort impacte que va tindre sobre el mercat la crisi dels semiconductors i a les recaigudes en la situació sanitària.

En concret, el sector ha tancat 2021 amb 16.103 llocs de treball, enfront dels 16.125 del 2020, segons les dades presentades per Faconauto.

La falta d'estoc en els concessionaris i la caiguda en les matriculacions explica la caiguda del 12,5% que ha experimentat el negoci a la Comunitat Valenciana, que acaba el 2021 amb una facturació de 3.110 milions d'euros.

Per àrees d'activitat, la que més ha patit ha sigut la de vehicle nou, amb una reculada en la facturació del 23%, mentre que les altres dues grans àrees, la postvenda i el vehicle d'ocasió, han crescut un 13% i un 1,4%, respectivament, recuperant nivells previs a la pandèmia.

En l'àmbit nacional, els concessionaris han tancat 2021 amb 152.225 llocs de treball, enfront dels 153.425 del 2020. La caiguda experimentada pel negoci va ser del 8%, amb una facturació de 30.003 milions d'euros.

Canvi de fiscalitat

Faconauto considera ja urgent un canvi en la fiscalitat del sector, "perquè és la manera més útil de fomentar la renovació del parc, incentivar la demanda i dinamitzar el mercat". Al mateix temps, la patronal afirma que pot ser "la millor eina per a accelerar la descarbonització de la mobilitat, tenint en compte el retard que arrossega el nostre país".

També et pot interessar

stats