Les matriculacions d'automòbils a la Comunitat Valenciana van caure un 7,7% en 2021

Les organitzacions lamenten que la pandèmia ha impedit que 2021 fora l’any de la recuperació

imatge d'arxiu d'automòbils
imatge d'arxiu d'automòbils / Europa Press

Les matriculacions d'automòbils en la Comunitat Valenciana es van situar en 74.149 unitats en 2021, el que suposa un descens del 7,7% en comparació amb l'any anterior, i una quota del 8,6% del total de les vendes realitzades a Espanya.

En el conjunt nacional es van incrementar una mitjana del 0,97%, amb només quatre comunitats en positiu, i impulsades per Madrid, amb un creixement del 15,5%.

El mes de desembre, en el territori valencià es van matricular un total de 7.216 turismes, amb un descens del 24,03% respecte al mateix mes de 2020, segons dades de les associacions de fabricants (Anfac i Faconauto) i venedors (Ganvam).

Per tipus de combustible, els models de gasolina van copar quasi la meitat del mercat espanyol en 2021. Al desembre, després d'anar perdent quota durant l'any i ser superats per altres sistemes de propulsió, van arribar fins el 26,7%. El dièsel, per la seua banda, va tancar l'exercici passat amb una quota del 25,52%.

“La pandèmia ha impedit que 2021 siga l’any de la recuperació”

"La pandèmia, la incertesa i la crisi econòmica subsegüent i l'escassetat de microxips en l'àmbit global han impedit que 2021 siga l'any de la recuperació per a les matriculacions de cotxes. Tots els segments de mercat redueixen els lliuraments el mes de desembre en comparació al mateix període de l'any passat", asseguren les organitzacions.

La directora de Comunicació d’Anfac, Noemi Navas, ha assenyalat que a la crisi derivada de la covid-19 s'han sumat l'escassesa de producte per la falta de semiconductors i els colls de botella en la logística.

"El resultat és que hem repetit les mateixes xifres de 2020, és a dir, i per a entendre'ns, hem patit dos anys consecutius de pandèmia en l'automoció. De cara a 2022 impulsar el mercat torna a ser la prioritat: no podem permetre'ns un nivell de matriculació tan baix”, ha explicat per la seua banda el director de Comunicació de Faconauto, Raúl Morales.

També et pot interessar

stats