La Comunitat Valenciana reduirà el creixement del 2% a l’1,4% el 2020, segons el BBVA

El servei d’estudis del banc preveu una “desacceleració generalitzada” de l’activitat econòmica en l’àmbit territorial.

Bitllets d’euro, en una imatge d’arxiu
Bitllets d’euro, en una imatge d’arxiu

La Comunitat Valenciana creixerà el 2020 un 1,4%, sis punts per sota del 2% que hauria de créixer enguany, segons les previsions del BBVA Research. El servei d’estudis de l’entitat bancària situa la Comunitat Valenciana entre les quatre autonomies que creixeran més enguany (2%), després de Madrid (2,6%), Múrcia (2,3%) i Castella-la Manxa (2,1%). 

Al mateix temps, anticipa una “desacceleració generalitzada” de l’activitat en l’àmbit territorial a curt termini, per la menor despesa de les llars, el fre de les exportacions de serveis turístics i el menor impuls de la demanda europea. Si es compleixen les previsions, en els pròxims dotze mesos les comarques valencianes passarien d’estar entre els territoris que creixen per damunt de la mitjana estatal (1,9% el 2019) a fer-ho entre les que ho fan per sota (1,6% de mitjana per a 2020).

En l’escenari global, BBVA Research assenyala el Brexit  les tensions comercials i la política d’aranzels de Trump entre els majors riscos. En l’àmbit intern també destaca el llast per al creixement econòmic de la inestabilitat política, el conflicte a Catalunya i el retard en la presa de decisions per les diferents convocatòries electorals.

També et pot interessar

stats