La Comunitat Valenciana lidera el nombre d'execucions hipotecàries en el tercer trimestre

Amb un total de 988 casos lidera els embargaments iniciats i inscrits en els registres de la propietat

El Consell s'ha compromés a duplicar el parc de vivenda pública en la pròxima dècada
La Comunitat Valenciana lidera les execucions hipotecàries en el tercer trimestre / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana lidera el nombre d'execucions hipotecàries sobre habitatges en el tercer trimestre del 2021, amb un total de 988 casos, segons les dades aportades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Així, la Comunitat Valenciana (988), Andalusia (894) i Catalunya (668) presenten el nombre més gran d'execucions i on menys se n'han produït és a la Comunitat Foral de Navarra (19), Cantàbria i La Rioja (les dues amb 26).

En total i segons aquesta mateixa enquesta, les comunitats amb més certificacions per execucions hipotecàries sobre el total de finques en el tercer trimestre del 2021 van ser la Comunitat Valenciana (1.699), Andalusia (1.401) i Catalunya (980), amb Castella i Lleó en nové lloc de nou amb 190 casos. En l'altre extrem hi ha Cantàbria (62), La Rioja (34) i Comunitat Foral de Navarra (32), que són les que registren el menor número.

A Espanya, les execucions hipotecàries en habitatges habituals —o embargaments d'una propietat per vendre-la després de l'impagament d'un crèdit— van augmentar un 22,7% en el tercer trimestre de l'any en comparació amb el mateix període del 2020, encara que les iniciades sobre habitatges de persones jurídiques van disminuir un 49,5%.

El nombre d'embargaments iniciats i inscrits en els registres de la propietat entre juliol i setembre va ascendir a 2.266, la qual cosa representa el 34,8% del total de les execucions hipotecàries, que va ser de 6.507 entre cases, solars, garatges, locals, oficines, trasters i naus, segons l'estadística que publica aquest divendres l'INE.

L'estadística mostra que l'11,8% de les execucions hipotecàries en el tercer trimestre van ser sobre habitatges nous —un 42,3% menys en taxa anual— i el 88,2% sobre usades, un 9% menys. Això significa que el nombre d'execucions hipotecàries sobre habitatges nous ha disminuït un 42,3% en taxa anual i el de segona mà un 9%.

També et pot interessar

stats