La Comunitat Valenciana ja té adjudicats 864 milions dels fons europeus per a la recuperació

Aquesta xifra es destinarà a la millora de la sanitat, l’educació i les polítiques d’inclusió i ocupació, entre d'altres

Imatge d'arxiu d'un alumne de formació professional
Imatge d'arxiu d'un alumne de formació professional / À Punt NTC

El Mecanisme Europeu de Recuperació i Resiliència, un dels fons que componen el Next Generation UE, ja ha adjudicat a la Comunitat Valenciana més de 864 milions d'euros per a l'exercici de 2021. Les diferents conferències sectorials que s'han celebrat entre el Govern d'Espanya i les comunitats autònomes han establit el repartiment d'aquests fons i la Comunitat Valenciana ha rebut, de moment, el 10% dels fons ja adjudicats.

En total es duran a terme 65 programes, emmarcats dins de les directrius europees de digitalització, transformació energètica i resiliència, tant del teixit productiu com dels serveis públics fonamentals.

En concret s'hi inclouen programes en matèria mediambiental amb 64 milions, i a serveis socials i atenció a la dependència amb 72 milions. Per a la transició energètica, un dels programes fonamentals, són quasi 131 milions els que s'inverteixen. També es destinen al reforç del sistema educatiu 136,7 milions amb dos fronts: el Pla de Digitalització i Competències Digitals del Sistema Educatiu i l'impuls de la Formació Professional.

Pel que respecta al turisme, la Comunitat Valenciana rebrà en aquest exercici un total de 49,5 milions per a fomentar plans de sostenibilitat turística. D'altra banda, el suport al sector cultural, molt castigat per les restriccions obligades per a frenar la propagació del virus, rebrà 3 milions d'euros, a més dels 2,3 milions procedents del programa Spain Audiovisual Hub, que inclou ajudes a les sales de cinema.

També en sanitat es rebran 43,7 milions d'euros per a la renovació d'equips obsolets. La investigació i monitoratge marí, el desenvolupament de l'aqüicultura sostenible, el sector agrícola i les zones rurals, la connectivitat digital, la mobilitat sostenible, l'ocupació per a joves, dones i col·lectius vulnerables i la rehabilitació de barris i d'edificis també rebran ajudes.

El director general de Coordinació de l'Acció de Govern i responsable de l'Oficina Valenciana per a la Recuperació, Juan Ángel Poyatos, ha destacat que es tracta d'una partida “molt important” de fons, on l'important és “saber invertir aquests diners en els terminis corresponents i que aquesta inversió permeta aconseguir els objectius que es persegueixen en cadascuna de les línies d'actuació.”

La Comunitat Valenciana suma ja 1.350 milions d'euros procedents del fons Next Generation: 864 milions corresponents al Mecanisme Europeu de Recuperació i Resiliència i 483 milions del React, fons aquest últim que ha permés entre altres actuacions, posar en marxa les ajudes del pla Resistir.

També et pot interessar

stats