La Comunitat Valenciana ja té aprovats els primers 1.000 milions de fons europeus

El president de la Generalitat, Ximo Puig, remarca que l'autonomia opta a totes les convocatòries obertes i aposta per aprofitar al màxim aquesta injecció

Puig, aquest dimecres, durant la seua intervenció en un encontre de directius
Puig, aquest dimecres, durant la seua intervenció en una reunió de directius / Generalitat

La Comunitat Valenciana rebrà els primers 1.000 milions dels fons europeus per a la recuperació. El president del Consell, Ximo Puig, ha remarcat aquest dimecres, després d'intervindre en una reunió de directius, la importància d'aprofitar aquests fons per avançar en el camí de la recuperació.

Puig ha recordat que la Comunitat Valenciana opta a totes les convocatòries obertes i ha ampliat que ja han rebut algunes respostes positives entre el fons React i algunes altres propostes.

En concret, la Generalitat ja té assignats 945 milions del fons Next Generation EU per a l'exercici de 2021, dels quals 483 milions corresponen al fons React i 462 al Mecanisme Europeu de Recuperació i Resiliència, segons ha puntualitzat el Consell. La Generalitat també ha recordat que s'han presentat més de 600 actuacions en col·laboració amb 258 empreses valencianes a les convocatòries publicades pels diferents ministeris, per un total de 13.000 milions.

Ahir dimarts, precisament, es va anunciar l'aprovació del pla espanyol per a la reconstrucció econòmica per part dels ministres d'Economia i Finances de la Unió Europe (Ecofin), la qual cosa suposarà la transferència, en forma de bestreta, dels primers 9.000 milions d'euros dels 140.000 que corresponen a Espanya.

També et pot interessar

stats