La Comunitat Valenciana ja té adjudicats 262 milions del Fons Europeu de Recuperació i Resiliència per al 2021

Aquesta primera remesa de fons permetrà, entre altres coses, crear més places d'FP i avançar en polítiques d'igualtat, ha indicat el director general de coordinació de l’acció del govern, Juan Ángel Poyatos

Imatge d'arxiu d'un alumne de Formació Professional
Imatge d'arxiu d'un alumne de formació professional

La Comunitat Valenciana té confirmades ja per part de diversos ministeris les primeres aportacions que el govern central farà a la Generalitat amb càrrec al Mecanisme Europeu de Recuperació i Resiliència.

"En total i fins ara s'han tancat ja aportacions per un total de 262,7 milions d'euros per a l'exercici 2021, quantitat que s'anirà incrementant durant aquest mes de maig i juny a mesura que es tanquen les conferències sectorials", ha explicat aquest dissabte el director general de coordinació d'acció del govern i responsable de l'Oficina de l'Estratègia Valenciana per a la Recuperació, Juan Ángel Poyatos.

"Aquesta primera remesa de fons europeus permetrà a la Generalitat Valenciana treballar en aspectes concrets com la creació de més places de formació professional, la millora de les habilitats digitals de l'alumnat de primària i secundària, la millora del tractament de residus, l'avanç en la ciberseguretat, en la transició energètica o en les polítiques d'inclusió", ha avançat Poyatos.

El govern central, en col·laboració amb les comunitats autònomes, ha certificat fins a aquesta setmana un total de 2.599 milions d'euros amb càrrec al fons de Recuperació i Resiliència articulat per la Unió Europea. D'aquest total, la Comunitat Valenciana rebrà els 262,7 milions ja esmentats, la qual cosa suposa un 10,1% del total.

Les conferències sectorials que ja han certificat línies concretes d'actuació són la de medi ambient, serveis socials i atenció a la dependència, energia, igualtat, educació i justícia.

Per línies d'actuació, els imports assignats a la Comunitat Valenciana per a aquest exercici són: 44,51 milions per al tractament de residus, 19,2 milions per al desplegament d'energies renovables en autoconsum en empreses i administracions, 4,5 per a energies renovables tèrmiques, 42 milions per al foment de la compra de vehicles elèctrics, 7,9 milions per a iniciatives d'energia neta en municipis de menys de 5.000 habitants.

A més, 72,5 milions es destinaran a la millora dels serveis socials i d'inclusió, 1,23 milions a la digitalització i millora dels serveis telemàtics d'atenció a víctimes de violència contra les dones, 31,6 milions al pla estratègic d'impuls de la formació professional, 36,72 milions per a la modernització del sistema educatiu i 2,4 milions per a la modernització de l'administració pública.

Aquestes quantitats corresponen a l'exercici 2021. En la majoria dels casos tindran continuïtat en els exercicis 2022 i 2023 amb quantitats que s'aniran determinant en les corresponents conferències sectorials.

Poyatos ha destacat el treball que estan duent a terme totes les conselleries de la Generalitat per a poder optar a aquests fons i poder aplicar-los de manera ràpida i àgil. "És un moment per a estar satisfet del treball realitzat durant els últims mesos i a partir d'ara aquest és el camí. Hem de transformar la societat valenciana, la nostra educació, el nostre sistema de salut i les nostres empreses i per a això aquests fons seran molt importants", ha assenyalat el director general de coordinació de l'acció de govern.

També et pot interessar

stats