La compravenda d'habitatge per part d'estrangers creix un 36,1%

El Canadà prohibeix la compra d'habitatges als estrangers no residents per a controlar els preus i facilitar l’accés als residents

La compravenda d'habitatge per part estrangers no residents poden incentivar l’especulació i disparar els preus
La compravenda d'habitatge per part d'estrangers no residents pot incentivar l’especulació i disparar els preus

La compravenda d'habitatge per part d'estrangers, tant residents com no residents, va créixer un 36,1 % durant el tercer trimestre del 2022 al territori valencià, la qual cosa el situa com la tercera autonomia amb més transaccions. A més, en termes absoluts, va ser la comunitat autònoma que més operacions de ciutadans estrangers va registrar, amb 10.401.

Els estrangers residents a l’estat espanyol van efectuar 4.264 operacions a la Comunitat Valenciana, mentre que els estrangers no residents en van signar 6.137, unes transaccions sovint identificades amb estratègies d’especulació immobiliària.

“Cases per a les persones, no per als inversors”

Amb l’objectiu de controlar els preus de l’habitatge, el govern del Canadà ha apostat per prohibir-ne la compra a estrangers no residents des de l’1 de gener i durant els pròxims dos anys.

La mesura pretén fer front a l’augment descontrolat dels preus del mercat immobiliari i a la creença que els compradors estrangers estan adquirint nombroses propietats com a inversió. Sí que podran comprar-ne les persones refugiades i residents permanents del Canadà que en facen ús com a residència principal.

"Les cases són per a les persones, no per als inversors", ha insistit el president canadenc Justin Trudeau, que aposta en els pressupostos d’enguany per l’abaratiment de l’habitatge. Un problema que s’estén a bona part del món occidental: a casa nostra, ha vist augmentar el preu de la compra d’habitatge en un 19% l’últim any.

La compravenda es dispara a tot l’estat

En el conjunt de l’estat, la compravenda d'habitatges per part d'estrangers va incrementar-se un 22,85%, fins a les 32.701 operacions, enfront de les 26.617 registrades el mateix període del 2021, segons dades del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana.

L'acumulat del gener al setembre del 2022 va ascendir a 101.460 compravendes d'habitatge entre estrangers, un 44,31% més que els nou primers mesos del 2021.

També et pot interessar

stats