Comença la vaga de controladors aeris als aeroports valencians

L’aeroport de València espera que la repercussió siga "mínima"

L'aeroport de València
L'aeroport de València

Els sindicats USCA i CCOO han convocat cinc dies de vaga entre gener i febrer en el col·lectiu de controladors aeris de torres de control privatitzades, entre altres els aeroports d’Alacant-Elx, València i Castelló "en vista del fracàs de les negociacions" del conveni col·lectiu.

Més de 160 treballadors de 16 aeroports de tot l’Estat estan convocats a les aturades que tindran lloc aquest dilluns 30 de gener i els dies 6, 13, 20 i 27 de febrer.

Els sindicats han criticat que el sistema "no pot funcionar basat en esforços d'una plantilla fatigada i amb retallades constants" de drets consolidats en el passat.

A més han lamentat l'actitud de la patronal Saerco que, han assegurat, es mostra “contrària a aconseguir cap mena d'acord, que ha obstaculitzat des del primer moment les propostes fetes”.

En aquest sentit, expliquen que, tot i que amb la patronal FerroNats s'han assolit “significatius punts en comú”, no ha sigut possible atraure a Saerco al consens, “sense la qual no s’ha pogut completar la signatura del nou conveni”.

L’aeroport de València espera que la repercussió siga "mínima"

L'aeroport de València preveu que la vaga tinga una "repercussió mínima", "més enllà de possibles retards repercutits d'altres aeroports", segons va afirmar el seu director, Antonio García Aparicio, divendres passat.

García Aparicio ha assenyalat que, per converses que ha mantingut la direcció de l'aeroport valencià amb l'empresa subministradora del servei de trànsit aeri FerroNats, la previsió és que "els serveis mínims siguen suficients" per a donar cobertura a les necessitats.

En aquest sentit, ha matisat que "és probable que algunes companyies tinguen alguna cancel·lació", encara que "de moment" no se n'ha comunicat cap.

A banda dels aeroports valencians, també s’han convocat als controladors de les torres dels aeròdroms de la Corunya, Cuatro Vientos, El Hierro, Fuerteventura, Eivissa, Jerez, Lanzarote, La Palma, Lleida, Múrcia, Sabadell, Sevilla i Vigo.

També et pot interessar

stats