El combustible torna a baixar de preu, encara que el litre es manté per damunt dels dos euros

La gasolina ha baixat poc més del 2% en l'última setmana, mentre que el gasoil ho fa quasi un 3%

Cartell de preus d'una gasolinera a Burjassot
Cartell de preus d'una gasolinera a Burjassot / À Punt NTC

La gasolina i el gasoil continuen donant un lleu respir als consumidors. Els combustibles experimenten una baixada mínima de preu, però que consolida la tímida senda del descens. Tot i això, el litre es manté encara per damunt dels dos euros sense aplicar el descompte del govern.

Segons les dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea, que recull el preu mitjà registrat en més d'11.400 gasolineres entre el 5 i l'11 de juliol, el litre de gasolina costa 2,07 euros, mentre que el de gasoil costa 2,02.

WhatsApp Image 2022 07 14 at 11.48.18
WhatsApp Image 2022 07 14 at 11.48.18

Amb aquests preus, el cost de la gasolina descendeix un 2,1% en els últims set dies després de caure per tercera setmana consecutiva, mentre que el gasoil, que encadena la segona caiguda, és un 2,9% més barat que fa una setmana.

A pesar de la caiguda dels preus registrada durant l'última setmana, el preu de la gasolina és el cinqué més alt de la història, tan sols un 3,6% per davall del seu rècord, mentre que la gasolina ha aconseguit el quart preu més elevat des que existeixen registres.

Darrere dels nivells elevats que continuen registrant la gasolina i el gasoil des que va començar l'any es troba principalment l'encariment del petroli, una tendència que s'ha revertit en les últimes setmanes i que es comença a reflectir lleugerament en el preu final dels carburants. Per a amortir l'impacte que l'encariment de la gasolina i el gasoil té en els ciutadans, el govern espanyol ha prorrogat fins a finals d'any la bonificació de 20 cèntims per litre de carburant per a tots els consumidors.

L'escalada de tots dos carburants ha provocat que el preu de la gasolina haja augmentat prop d'un 27% des que va començar l'any, enfront del 35% que s'ha encarit el gasoil.

També et pot interessar

stats