El govern espanyol prorrogarà fins a després de l'estiu el pla amb mesures anticrisi

El decret arreplega entre altres un descompte de vint cèntims sobre els carburants i rebaixes fiscals en la factura de la llum 

Sánchez (centre) aquest dimecres en el Congrés
Sánchez (centre) aquest dimecres al Congrés / Efe

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha avançat aquest dimecres al Congrés que l'executiu que lidera mantindrà el pla de resposta econòmica a la crisi provocada per la guerra d'Ucraïna, almenys fins a finals d'estiu. El decret actualment en vigor, que caduca el 30 de juny, es prorrogarà tres mesos més. 

Sánchez ha fet l'anunci durant una reunió amb diputats i senadors del PSOE a la cambra baixa amb motiu del quart aniversari de l'arribada del president socialista a La Moncloa, després de la moció de censura que va fer fora Mariano Rajoy. Durant l'acte ha fet una al·lusió implícita al PP perquè done suport a la pròrroga del decret anticrisi quan es vote el Congrés, ja que la primera vegada que va arribar al ple s'hi oposaren. "A veure si tenim més sort i els que diuen que estimen Espanya que ho demostren estimant els espanyols i aprovant mesures que són bones per als espanyols", ha comentat Sánchez. 

El decret llei que va convalidar el Congrés conté mesures com la bonificació de vint cèntims sobre els carburants per a tota la població, una ampliació de la cobertura i el descompte del bo social elèctric o l'ingrés mínim vital, així com la pròrroga de les rebaixes fiscals aplicades a la factura de la llum. La vigència de la norma era en un principi temporal, fins al 30 de juny.

També et pot interessar

stats