El clúster de l’hidrogen verd de Castelló de la Plana generarà 2.000 milions d’inversió i 5.000 llocs de treball

La nova planta de producció, que impulsa BP, subministrarà hidrogen verd i fins a 650.000 tones de biocombustibles a l'any des de la refineria del polígon del Serrallo

El cap del Consell recorre, junt als responsables de la refineria de BP a Castelló de la Plana, les instal·lacions d'esta empresa
El cap del Consell recorre, amb els responsables de la refineria de BP a Castelló de la Plana, les instal·lacions d'esta empresa / Generalitat

El clúster de l'hidrogen verd de la Comunitat Valenciana (HyVal), que impulsa BP, “generarà inversions de 2.000 milions d'euros i 5.000 ocupacions”, entre els llocs de treball directes, indirectes i induïts durant els sis anys en què està previst que duren els treballs d’una nova planta de producció d'hidrogen verd al polígon del Serrallo. Així ho ha destacat el cap del Consell, Carlos Mazón, durant la visita a la refineria BP de Castelló de la Plana.

El projecte de BP està pendent de l'aprovació de la nova normativa per part del Ministeri de Transició Ecològica i tindrà un impacte directe en sectors com el químic, el ceràmic o el transport aeri, arrelats, sobretot, a les comarques del nord, com reconeixen fonts de la multinacional.

El clúster HyVal subministrarà hidrogen verd i fins a 650.000 tones de biocombustibles a l'any al mercat nacional i internacional. A més, suposarà un impacte directe en l'aplicació d'energies renovables alternatives per a sectors com el químic, el ceràmic i el transport aeri, marítim i el pesat, entre altres.

“La descarbonització, en la societat de hui, ve per l’electrificació, però també per l’hidrogen verd”, remarcava el president de la Generalitat, que incidia en el fet que esta alternativa “vindrà des de Castelló i per a tot el món”, en referència als múltiples sectors industrials que podran beneficiar-se de l’hidrogen verd.

El clúster de l'hidrogen de la Comunitat Valenciana és el primer gran projecte d'hidrogen verd al nostre territori i forma part de l'Aliança d'Hidrogen Renovable de la Comunitat Valenciana, que es presentarà pròximament i a la qual s'uniran nous projectes d'inversió similars.

Mazón ha destacat que, amb este projecte, “ha arribat una nova etapa de creixement i inversió” al nostre territori i ha subratllat que el centre de connexió “millorarà la capacitat competitiva dels nostres sectors productius”. Igualment, ha assenyalat l'aliança entre la Generalitat i BP pel que fa a les pròximes convocatòries de Perte i fons europeus Next Generation.

El cap del Consell s’ha reunit amb el president de BP España, Andrés Guevara, i el director de la refineria d’esta companyia a Castelló de la Plana, Francisco Quintana, on ha signat un acord d'intencions entre la Generalitat i la companyia energètica.

També et pot interessar

stats