La cinquena jornada de vaga de pilots d'Air Nostrum cancel·la deu vols als aeroports valencians

Els passatgers afectats van ser informats fa més d'una setmana de la situació i la majoria han sigut recol·locats

Avió d'Air Nostrum
Avió d'Air Nostrum / Europa Press

La cinquena jornada de vaga de pilots en Air Nostrum es desenvolupa aquest dijous sense incidents després de la cancel·lació de 34 vols, deu dels quals són a la Comunitat Valenciana. Els passatgers van ser informats fa més d'una setmana de la situació i a la majoria els han recol·locats. Es tracta de vols amb origen Alacant, Almeria, Bolonya, Bordeus, Frankfurt, Granada, Eivissa, Madrid, Mallorca, Menorca, Niça, Pamplona, Sevilla, Tolosa i València.

Fonts del sindicat Sepla, convocants de la vaga, han informat que l'atur s'està duent a terme amb normalitat i s'espera un seguiment del 100% dels més de 330 pilots convocats. Els viatgers afectats poden optar pel reembossament del bitllet o la reubicació en altres vols o dates, segons disponibilitat, cosa que ha permés la "normalitat" en els aeroports. La vaga està convocada per "pel bloqueig" en la negociació del conveni col·lectiu en aspectes de les condicions de treball i salarials, segons el Sepla.

La direcció d'Air Nostrum considera l'atur com "totalment injustificat" i "especialment desproporcionat". La vaga continuarà aquest divendres, dia 30, i el 2 i 3 de gener de 2023. En la jornada del divendres es veuran afectats 39 vols, mentre que ja al gener, per al dia 2 es cancel·laran 33 i el dia 3 seran 35.

També et pot interessar

stats