Cinc valencianes, entre les dones més influents a Espanya el 2022, segons Forbes

La revista econòmica destaca els perfils de Cristina de Middel, Hortensia Herrero, Juana Roig, Laura Llopis i Núria Roca

Imatge d'arxiu de Cristina de Middel, Hortensia Herrero, Juana Roig, Laura Llopis i Nuria Roca
Imatge d'arxiu de Cristina de Middel, Hortensia Herrero, Juana Roig, Laura Llopis i Núria Roca / Forbes

Els seus noms són sinònim de lideratge, innovació, futur i reivindicació. La revista econòmica Forbes ha publicat la llista de les cent dones més influents a Espanya enguany, i entre elles es troben cinc valencianes. Amb presència o no en les xarxes socials, les dones tenen un lloc destacat en el món dels negocis, la cultura o l’art. 

En À Punt Notícies hem arreplegat el nom de les dones que han crescut i han desenvolupat el seu potencial al territori valencià. 

Cristina de Middel

L’alacantina Cristina de Middel és la primera persona de nacionalitat espanyola a presidir la mítica agència internacional de fotografia, Magnum Photos. La prestigiosa fotògrafa, formada amb un màster en fotografia en la Universitat d’Oklahoma i un segon en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, col·lecciona nombrosos guardons com el Premi Nacional de Fotografia el 2017 i la Medalla al Mèrit Cultural de la Generalitat, atorgada enguany. El seu treball l'han exposat a Itàlia, Suïssa, els Estats Units, Londres i el Brasil. 

Hortensia Herrero

Llicenciada en Ciències Econòmiques, és vicepresidenta, consellera i sòcia accionista de Mercadona. El 2014, l’empresària va ser nomenada Filla Predilecta de València. Des de la creació de la fundació que porta el seu nom, busca conservar el passat de la ciutat i recuperar el patrimoni valencià, com l'església de Sant Nicolau, i també promou l'art amb accions filantròpiques i de mecenatge.

Juana Roig

Filla d’Hortensia Herrero i Juan Roig, ha actualitzat Mercadona impulsant la digitalització de la companyia, amb millores en el web del supermercat. La revista Forbes destaca que les seues actuacions han suposat un augment de la facturació online de la cadena de supermercats en un 190% només en un any. 

Laura Llopis 

Laura Llopis és coordinadora de guió en 7yacción i l’encarregada dels guions del programa de televisió El hormiguero des del 2006. El 2019 va quedar nominada als Premis Iris a millor guió. Ha treballat en altres projectes televisius, com El club de la comedia, i radiofònics, com No somos nadie. També ha escrit teatre, tres llibres i un guió de cine. 

Núria Roca 

D’arquitecta tècnica comunicadora, la presentadora de Montcada frega el milió de seguidors en les xarxes socials. Aquesta professional de televisió va iniciar la carrera a València, l'any 1993. També fa ràdio, ha escrit llibres i ha actuat, i és col·laboradora habitual d'El hormiguero, al costat del seu marit, Juan del Val, amb qui comparteix altres espais televisius, tots dos com a col·laboradors. Té un programa propi, La Roca, que va acabar la primera temporada amb un ràting de 477.000 espectadors.

També et pot interessar

stats