L’església valenciana de Sant Nicolau obre nous espais al públic i mostra fons inèdits

Considerada la Capella Sixtina valenciana, també recupera les visites nocturnes

L'església de Sant Nicolau de València continua descobrint-nos nous tresors / À Punt NTC

L'església de Sant Nicolau de València, l'anomenada Capella Sixtina valenciana, continua descobrint-nos nous tresors. Els últims treballs de restauració han recuperat diferents espais que s'obriran al públic a partir del pròxim dijous, el mateix dia que es recuperen les visites nocturnes.

Entre altres parts s’ha recuperat la façana original, la primitiva, que data del segle XV; per tant, visitar aquesta part de l’església és com estar al carrer en aquell temps, abans que l’edificació quedara engolida per totes les edificacions posteriors. Ara, gràcies als nous treballs de restauració, s’ha pogut recuperar també una finestra que dona a l’altar major des de la qual es pot veure part de la fusta del retaule de l’altar. A més, s’han recuperat el trasaltar i la sagristia. Tot gràcies als treballs duts a terme per la Fundació Hortènsia Herrero.

A més, l’església trau a la llum alguns dels seus fons que fins ara no estaven disponibles per al públic, com ara indumentària de l’eucaristia o uns cantorals que daten del segle XVI. També alguns objectes d’orfebreria, incloent-hi un calce d’or donat per Calixte III. 

Durant la presentació d’aquestes novetats, la historiadora d’art i gestora cultural Claudia Anyó, ha destacat la importància de difondre el nostre patrimoni i “contar el que hi ha a l’església i també el que s’ha recuperat”. Per la seua part, el tècnic de conservació de la parròquia de Sant Nicolau, Jose Juan Baldó, ha contat com es treballa per a difondre la investigació i la conservació dels fons de l’església. 

També et pot interessar

stats