Tornen les visites nocturnes a l’església de Sant Nicolau, considerada la Capella Sixtina valenciana

El recorregut comença A l'exterior del temple, on s'expliquen tots els detalls de les dues façanes, la gòtica i la neogòtica, i, a continuació, s'accedeix a l'aula capitular, l'únic punt plenament gòtic

Imatge d'arxiu de la visita noctura a l'esglesia de Sant Nicolau, al 2020
Imatge d'arxiu de la visita noctura a l'esglesia de Sant Nicolau, al 2020 / À Punt NTC

La parròquia-museu de Sant Nicolás torna a oferir la seua visita nocturna a partir del dijous 26 d'agost a les 20:30 hores, “per a poder gaudir de manera exclusiva de tot l'encant de la coneguda com a Capella Sixtina Valenciana”, segons han informat fonts de l'Arquebisbat. L'última va ser ara fa un any.

La singularitat d'aquesta visita resideix en la seua intimitat, perquè es realitza a porta tancada, en un grup reduït d'un màxim de quinze persones, tal com marquen les mesures sanitàries actuals.

Imatge de l'interior gòtic de l'església de Sant Nicolau
Imatge de l'interior gòtic de l'església de Sant Nicolau / À Punt NTC

El recorregut comença a l'exterior del temple, on s'expliquen tots els detalls de les dues façanes, la gòtica i la neogòtica. Per a continuar, s'accedeix a l'aula capitular, l'únic lloc que es conserva plenament gòtic, del segle XV.

El visitant pot veure en primera persona algunes de les més valuoses obres d'art del Renaixement, com L'últim sopar, de Juan de Juanes, o del barroc, de Pedro de Orrente. Per a concloure aquesta experiència única, es visita la nau central de Sant Nicolás, en la qual pas a pas s'expliquen les pintures al fresc de la volta, les capelles i els secrets d'un dels llocs "més singulars i antics" de València, segons destaquen les mateixes fonts.

Tot el recorregut es fa de manera unidireccional i mantenint la distància de seguretat, acompanyat en tot moment per un guia especialitzat.

També et pot interessar

stats