Comencen les visites nocturnes a l'església de Sant Nicolau

La considerada la Capella Sixtina valenciana amplia l'oferta amb aquestes visites, que només seran accessibles amb reserva prèvia.

Església de Sant Nicolau
Església de Sant Nicolau / À Punt NTC

Aquesta nit comencen les visites nocturnes a l'església de Sant Nicolau de València, considerada la Capella Sixtina valenciana. És una ampliació de l'oferta cultural d'aquest espai i també l'oferiment d'una nova mirada a una de les primeres esglésies de València després de la conquesta de Jaume I. A primeries del segle XV va ser rector del temple Roderic de Borja, que després va ser el papa Calixt III.

Aquestes visites nocturnes només es faran amb reserva prèvia. El recorregut serà en una sola direcció, amb grups reduïts de 15 persones com a màxim i mantenint la distància de seguretat. La visita començarà a l'exterior del temple, que dona a la plaça de Sant Nicolau, així com al carrer dels Cavallers de Ciutat Vella de València. Després s'accedirà a l'aula capitular, l'únic espai que es conserva plenament gòtic, on els visitants podran contemplar entre altres obres, El sant sopar, de Joan de Joanes. L'experiència nocturna continuarà per l'església, on estan els frescos dissenyats per Antonio Palomino i pintats pel seu deixeble Dionís Vidal en 1700, que ha restaurat la Fundació Hortensia Herrero i que són coneguts com la Capella Sixtina valenciana.

Aquesta nova forma de visitar el temple coincideix amb l'inici d'una nova actuació a Sant Nicolau: la restauració de la sagristia barroca. Les obres duraran 10 mesos i costaran un milió d'euros.

També et pot interessar

stats