Més de cent treballadors del Banc Sabadell protesten per la "caòtica" gestió de l'entitat

Asseguren que, amb el nombre de treballadors que té actualment, es produeix una “sobrecàrrega de treball inassumible”

Façana de la seu del Banc Sabadell a Alacant, on es van concentrar els treballadors i els sindicats en senyal de protesta
Façana de la seu del Banc Sabadell a Alacant, on es van concentrar els treballadors i els sindicats en senyal de protesta / À Punt NTC

A Alacant, protesta dels treballadors del Banc Sabadell. Més de cent treballadors i representants sindicals del Sabadell s’ha concentrat aquest dimarts a la seu de l’entitat, a l’avinguda d'Òscar Esplà, per a denunciar la "caòtica gestió" de l'entitat, que afecta directament les seues tasques dins de l’empresa.

Els concentrats asseguren que, amb el nombre de treballadors que té actualment, es produeix una “sobrecàrrega de treball inassumible” que “arriba als clients”, i que ells paguen després amb els mateixos treballadors. La plantilla del banc es va aprimar el 2021, quan l’entitat va aplicar un ERO que afectava fins al 22% del total dels treballadors. Amb la mateixa càrrega de treball i 4.000 treballadors menys, els empleats afirmen que mantindre més temps aquesta situació és insostenible. 

Set dels deu sindicats donen suport als treballadors

Set dels deu sindicats amb representació en el Banc Sabadell (UGT, CSC, CGT, ELA, CIGA, LAB i Alta) han participat en la concentració de protesta. ”La plantilla està al límit de les possibilitats. La fórmula de més pressió amb menys mitjans i sous congelats, encara que al principi reflectisca més beneficis a curt termini, no funciona, perquè està acabant amb el que haguera de ser el més preuat dels recursos de l’empresa: els recursos humans”, arreplega el manifest que han presentat.

El text afirma: “L'alta direcció del Banc Sabadell ha deixat una estructura organitzativa caòtica, desestructurada, mancada dels recursos necessaris, sense un full de ruta planificat ni consensuat i amb canvis continus d'estratègia".

A més, denuncien que el banc manté “les portes tancades” a la negociació, i afirma que aquesta és la “primera de moltes” mobilitzacions, que portaran per tot Espanya. 

El secretari general de la UGT en el Sabadell, Rubén Conde, ha declarat que la direcció del banc "no vol buscar remei, ni tampoc negociar per a alleujar aquestes càrregues". La delegada del sindicat Alta, Vanesa Villarreal, ha ressaltat d’altra banda que aquestes càrregues de treball són "completament inassumibles" i que han arribat a les protestes perquè han esgotat totes les vies de diàleg. Assegura que la plantilla està pagant “una mala organització” i que "no hi ha hagut mitjos tècnics per a compensar l'eixida dels mitjans humans".

La posició del Sabadell

La direcció del Banc Sabadell s’ha limitat a declarar que "es manté de manera permanent un diàleg obert amb els sindicats amb l'objectiu d'arribar a acords en benefici de totes les parts".

L' entitat radicada a Alacant va anunciar l’estiu del 2021 l’aplicació de l’ERO com a forma de reduir personal i sanejar els comptes després de perdre beneficis durant la pandèmia, i nou anys després d'haver absorbit la Caixa d’Estalvis del Mediterrani (CAM), encara que CCOO, el sindicat majoritari, assegurava que no hi havia raons per a plantejar l’ERO perquè l’entitat havia declarat beneficis tant durant el primer trimestre del 2021 com l’any anterior. 

També et pot interessar

stats