CCOO i la UGT reclamen a València la derogació de la reforma laboral i salaris dignes

Asseguren que 100.000 treballadors de la Comunitat Valenciana estan afectats pel "bloqueig" dels convenis col·lectius

Concentració davant la seu de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana a València
Concentració davant la seu de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana a València / Rober Solsona (Europa Press)

Els sindicats CCOO PV i la UGT-PV s'han concentrat aquest dijous davant la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) per a reclamar la derogació "tant sí com no" de la reforma laboral. També demanen a la patronal que desbloquege la negociació dels convenis col·lectius amb l'objectiu de tindre "salaris dignes" que compensen la pèrdua de poder adquisitiu arran de la pujada de la inflació, que se situa ja en el 5,5%.

Així ho han reivindicat la secretària general de CCOO PV, Ana García, i el secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez, durant la concentració que els sindicats han convocat a València, i que s'ha realitzat simultàniament davant les seus de la patronal a Madrid i Valladolid.

Després d'una pancarta en la qual es podia llegir "Ara salaris. Pagueu més!", els sindicats han reclamat "treball decent, salaris dignes i fora precarietat".

Ana García ha subratllat que "els treballadors no poden estar contínuament pagant la crisi" i que la recuperació econòmica "s'ha de notar en les pujades salarials".

Desbloqueig dels convenis col·lectius

Segons la secretària general de CCOO PV, a la Comunitat Valenciana hi ha "almenys 100.000 treballadors de diferents sectors productius afectats pel bloqueig d'aquests convenis col·lectius. Això suposa que no s'apugen els seus salaris i que no es milloren les condicions de faeba i de vida", ha lamentat.

En la mateixa línia, el secretari general de la UGT-PV, Ismael Sáez, ha assenyalat que mentre que l'IPC se situa en el 5,5%, els salaris estan creixent per davall de l'1,5%. No obstant això, a la CEOE "sembla que no la preocupa" una "possible espiral de la inflació" i manté la negociació col·lectiva "paralitzada", ha retret.

En relació amb la reforma laboral, Sáez ha lamentat: "fins fa quatre dies era urgent que es resolguera abans d'acabar l'any per a obtindre una sèrie de fons de la Unió Europea i ara sembla que tothom està per la pròrroga".

També et pot interessar

stats