CCOO del País Valencià inicia el congrés d'on eixirà la primera secretària general del sindicat

L'actual secretari general, Juan Cruz, defensa l'experiència en diàleg social i negociació col·lectiva d'Ana García, única candidata al càrrec

Juan Cruz, durant la seua intervenció davant el congrés
Juan Cruz, durant la seua intervenció davant el congrés / CC OO-PV
01 de juliol 2021 - 13:22

L'actual secretari general de CCOO PV, Juan Cruz, ha fet balanç aquest dijous de l'etapa que ara es tanca amb el XII congrés del sindicat del qual eixirà la nova directiva. Congrés que s'ha inaugurat aquest dijous de matí al Palau de Congressos de València i que convertirà dissabte, si no hi ha sorpreses, a Ana García Alcolea com a primera secretària general de CCOO PV. García és actualment secretària de formació i ocupació de CCOO PV i és l'única persona que opta a la secretaria general del sindicat en el seu XII congrés. Substituirà Juan Cruz, que va assumir el passat mes de febrer el càrrec després de la renúncia d'Arturo León per la polèmica d'haver rebut la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus.

Cruz ha defensat aquest dijous que deixarà el càrrec ara amb les "expectatives complides" quant a "recompondre ferides obertes" i haver aconseguit, excepte sorpreses d'última hora, una candidatura única a la secretaria general per als pròxims quatre anys, la d'Ana García, actual secretària de formació i ocupació del sindicat. Cruz, que no formarà part de la nova executiva que sorgisca del congrés, ha posat en relleu l'"experiència" en la negociació i en el diàleg social d'Ana García, així com el fet que en aquesta ocasió es trie "quasi amb tota seguretat" una "dona i jove" per a liderar el sindicat. Amb ella, creu que CCOO PV farà "un salt qualitatiu".

CCOO PV és el primer sindicat en representació a la Comunitat Valenciana amb 10.750 delegats sindicals, el 37,5% dels representants sindicals, segons ha recordat Cruz davant el Congrés del sindicat aquest matí. El sindicat ha crescut en els últims quatre anys en 6.700 noves afiliacions, fins a aconseguir les 105.000.

La inauguració del congrés ha comptat amb la presència de l'alcalde de València, Joan Ribó, d'Ismael Sáez, secretari general d'UGT-PV, del president de la patronal valenciana, Salvador Navarro o de la vicepresidenta primera del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, entre altres.

També et pot interessar

stats