CCOO demana a Ford que explique els seus plans després de renunciar al Perte del vehicle elèctric

El sindicat reclama a la Generalitat i el Ministeri d'Indústria que dialoguen amb els agents socials per a buscar vies d'ajuda financera alternatives a aquests fons

Logotip de Ford a la façana de la fàbrica d'Almussafes
Logotip de Ford a la façana de la factoria d'Almussafes / Jorge Gil / Europa Press

La Federació d'Indústria de CCOO ha instat aquest dilluns, en un comunicat, la direcció de direcció de la multinacional Ford a Espanya a informar sobre els plans en el curt termini i l'afectació sobre l'ocupació que poden tindre decisions com la de renunciar als fons del Perte del vehicle elèctric i connectat.

Ford va anunciar la setmana passada la seua renúncia als 106 milions del Perte al qual optava la planta d'Almussafes, a la Ribera Baixa, perquè després de revisar les previsions per a Europa van retardar els plans de producció per a Espanya i han conclòs que no poden aprofitar el programa de finançament. Ford va remarcar que les operacions de Ford Espanya continuen sent una part de l'estratègia per a Europa. I tot i que des de la Generalitat i el govern espanyol van eixir a defensar que  l'adjudicació a la planta d'Almussafes de futurs vehicles elèctrics no està en qüestió, l'anunci ha despertat preocupació a la planta.

"És fonamental garantir que la transició a l'electrificació es faça de manera ordenada i, per això, arran dels canvis o les modificacions temporals en els terminis i les execucions, que l'ocupació tant de l'empresa matriu com de les empreses auxiliars no es veja compromesa", exposa el sindicat en el comunicat. Segons CCOO, la pauta que cal seguir ara és "garantir les produccions fins a aconseguir aquesta transició a l'elèctric de manera ordenada", ja que les plantilles tant de Ford com de la indústria auxiliar han patit les conseqüències de la pandèmia, la qual cosa porta a ser "més acurats a l'hora d'abordar aquests canvis".

Així mateix, el sindicat reclama a les institucions afectades, la Generalitat i el Ministeri d'Indústria, que dialoguen amb els agents socials per a buscar vies d'ajuda financera alternatives als fons del Perte del vehicle elèctric i connectat, en un procés que requerirà el diàleg social per a tirar avant i que afecta milers de persones que directament o indirecta treballen a l'entorn de la multinacional.

També et pot interessar

stats