Els caquis i els cítrics s’emporten la pitjor part de l’últim temporal

L’Associació Valenciana d’Agricultors estima en més de 35 milions les pèrdues, que a l’Horta i la Ribera arriben al 100% de la collita.

Els caquis i els cítrics s’emporten la pitjor part de l’últim temporal
Els caquis i els cítrics s’emporten la pitjor part de l’últim temporal

Cada temporal acaba en un recompte de pèrdues al camp. L’últim no és una excepció. Les tempestes de dijous, divendres i dissabte passat han colpejat fortament els cultius de cítrics i caqui, sobretot a les comarques de l’Horta i la Ribera. L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-Asaja) estima, en una primera valoració d’urgència, que els danys provocats per la pedra a la província de València divendres passat han arrasat collites senceres de caqui que encara no s’havien collit i han generat pèrdues al voltant de 13,5 milions en aquest cultiu, especialment a les comarques de la Ribera i l’Horta, on alguns camps de caqui tenen un 100% d’afecció. Aquests danys a més se sumen a l’efecte del passat temporal de gota freda que va assotar a aquest cultiu. A aquesta xifra AVA suma danys per més de 22 milions en les explotacions citrícoles de les comarques valencianes, especialment en la Marina, la Safor, el Camp de Túria, la Ribera, el Camp de Morvedre, l’Horta i la Plana Baixa.

El temporal també ha afectat a algunes hortalisses com la ceba, la col, l’encisam, la fava o la carxofa, que també s’han vist afectades per l’impacte de la pedra. AVA-Asaja ha explicat que caldrà esperar dies per a conéixer el perjudici exacte ocasionat per la pedra i les copioses pluges sobre els cítrics.

També et pot interessar

stats