CaixaBank i els sindicats pacten que les 6.452 eixides voluntàries es concreten abans d'acabar 2022

Empresa i sindicats ratifiquen l'ERO en la nova entitat, fruit de l'absorció de CaixaBank a Bankia, i que inclou també 708 recol·locacions

Nova retolació amb el logo de CaixaBank en l'oficina que allotjava la seu de Bankia a València
Nova retolació amb el logo de CaixaBank a l'oficina que allotjava la seu de Bankia a València / Europa Press

CaixaBank i els representants dels treballadors han ratificat aquest dimecres l'acord definitiu sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERE) que han pactat per a 6.452 treballadors del banc. Les parts van arribar a un acord el passat 1 de juliol, en temps de descompte perquè havia acabat el període de negociació de l'ERO. L'acord s'ha de concretar abans del 31 de desembre de 2022. L'ERO és fruit de l'absorció de CaixaBank a Bankia, i que inclou també 708 recol·locacions.

Aquest dimecres s'han ratificat dos acords, un que engloba el procediment d'acomiadament col·lectiu i modificació substancial de condicions en CaixaBank i un altre relatiu a l'acord laboral d'integració de la plantilla procedent de Bankia.

Pel que fa a les condicions de l'ERO, per a garantir la voluntarietat, s'ha establit un protocol d'adscripció amb diverses fases, així com mesures de mobilitat funcional per a aconseguir completar els contingents d'excedent fixats per províncies i àrees funcionals, aplicant voluntarietat i mesures de mobilitat geogràfica i funcional. Si després d'aplicar el protocol queden posicions pendents de resoldre, una comissió interna de seguiment estudiarà, cas per cas, quines mesures de flexibilitat interna poden aplicar-se.

La direcció del banc determinarà la data concreta d'extinció de cada contracte de treball, que se li comunicarà abans del 20 de setembre de 2021, així com la determinació de la data d'aplicació de les mesures de recol·locació i mobilitat.

Cinc anys per a homologar salaris

D'altra banda, pel que fa a l'acord laboral d'integració per a la plantilla procedent de Bankia, que entrarà en vigor l'1 de setembre, es garanteix la retribució actual anual de Bankia i s'estableix una progressiva homologació a les condicions vigents en CaixaBank. També estableix l'homologació salarial dels empleats de Bankia quan es produïsquen millores, de manera progressiva en un termini de cinc anys des de la data efectiva de la integració. L'harmonització de les aportacions als plans de pensions d'empleats a les condicions de CaixaBank també s'homologarà de manera progressiva.

La resta de beneficis socials de CaixaBank s'aplicarà de manera immediata, una vegada salvats els períodes de moratòria per a respectar alguns beneficis previs. En relació amb la pòlissa sanitària, es garanteix la cobertura per a tots els empleats.

També et pot interessar

stats