Acord en CaixaBank per a un ERO amb 6.452 eixides voluntàries

Els sindicats aconsegueixen retallar en 1.839 la xifra prevista inicialment i millora les condicions

Protesta convocada pels sindicats de CaixaBank a una setmana que concloga el termini per a negociar l'ERO que ha presentat el banc
Protesta convocada pels sindicats de CaixaBank a una setmana que concloga el termini per a negociar l'ERO que ha presentat el banc / Biel Aliño (Efe)
01 de juliol 2021 - 18:44

CaixaBank i la representació legal dels treballadors han firmat aquest dijous un acord sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que escometrà l'entitat i que suposarà 6.452 eixides voluntàries, 1.839 menys de les previstes inicialment, segons van informar fonts sindicals. Inicialment, CaixaBank havia plantejat la intenció d'acomiadar entre 7.000 i 8.000 persones.

El període legal de consultes va acabar dimarts i la negociació es trobava ja en temps de descompte. La xifra d'afectats ha anat reduint-se amb les negociacions de l'ajust i també han variat les condicions plantejades per l'empresa, que en aquest cas han anat a millor. Així, la direcció de l'entitat va oferir la passada matinada una nova proposta que mantenia l'última oferta (presentada ahir dimecres) sobre el nombre d'eixides en 6.452, així com l'esquema general de compensacions per a les persones que deixen l'entitat, amb un augment dels contingents màxims d'eixides per a les franges d'edat entre 52 i 53 anys, fins a 750 persones, i de 54 i 55 anys, fins a 1.750 treballadors i treballadores.

CaixaBank també va plantejar la possibilitat de limitar la mobilitat geogràfica a un màxim de 75 quilòmetres, quan aquesta siga necessària per al pla de reestructuració de l'entitat i com a mesura per a mantenir l'ocupació. Fora d'aquestes circumstàncies, la direcció proposava situar la mobilitat geogràfica, quan siga necessari aplicar-la per motius organitzatius, en 40 quilòmetres (actualment, aquest límit està situat en 25 quilòmetres).

La proposta formulada aquesta matinada per la direcció del banc incloïa també algunes millores sobre la proposta de modificació del pla de previsió social, per la qual els nous empleats que puguen incorporar-s'hi en el futur passaran a tenir una aportació al pla de pensions de l'empresa del 7,5% del salari pensionable de manera progressiva, partint d'un 6%.

També et pot interessar

stats