CaixaBank rebaixa les eixides per l'ERO a 6.452 i descarta baixes forçoses

La retirada dels despatxaments forçosos i els 1.839 acomiadaments menys dels previstos inicialment aplana el camí a un acord amb la representació laboral

Empleats de CaixaBank durant la concentració davant la seu del banc a València aquest dimarts
Empleats de CaixaBank durant la concentració davant la seu del banc a València aquest dimarts / Biel Aliño (Efe)

CaixaBank ha presentat aquesta matinada als sindicats la seua proposta d'ERO definitiva, que preveu 6.452 extincions de contracte, 1.839 menys de les previstes inicialment, i la retirada dels despatxaments forçosos, cosa que afavoreix s'assoliment de l'acord amb la representació laboral.

Ja en temps de descompte, perquè el període legal de consultes va acabar dimarts, l'empresa i els sindicats han estat reunits fins a les cinc de la matinada passades i tornaran a veure's a partir de la una del migdia per a intentar segellar un acord sobre l'ajust laboral.

Les últimes hores, l'empresa i els sindicats han acostat posicions i CaixaBank ha posat damunt la taula la seua última oferta, en què redueix novament la xifra d'extincions de contracte fins a 6.452, davant de les 8.291 anunciades a l'abril, quan va presentar l'ERO després de la seua fusió amb Bankia.

Recol·locar empleats en empreses filials

Aquesta reducció es deu, en part, a la possibilitat de recol·locar empleats en empreses filials del Grup CaixaBank, una xifra que en l'última proposta puja a 708, 22 més que les plantejades fins ara, segons ha informat l'entitat.

A més, han destacat els sindicats, CaixaBank ha millorat les compensacions econòmiques que rebran les persones que s'acullen a l'ERO i "ha retirat definitivament que siguen extincions forçoses", per la qual cosa totes les baixes seran de caràcter voluntari.

Aquesta era una de les mesures que exigia la part sindical per a tancar un acord. En aquest sentit, l'últim plantejament de la direcció podria facilitar-lo.

Fases d'adhesió voluntària i mobilitat

El banc ha assenyalat que per a aconseguir completar els contingents de l'excedent, identificats per províncies, en el cas de la xarxa comercial, i per àrees funcionals, en el cas dels serveis corporatius, s'han establit diverses fases d'adhesió voluntària, a més de mesures de mobilitat geogràfica i funcional.

En el cas que, aplicant tot el protocol, quedaren algunes posicions excedentàries pendents de resoldre, una comissió interna de seguiment estudiaria, cas per cas, quines mesures de flexibilitat interna podrien aplicar-se en cada situació.

Augment de les compensacions

La direcció també ha plantejat en l'última reunió un augment de les compensacions per a les persones que deixen l'entitat, com un increment de les primes de voluntarietat, que passen a ser de 13.000 a 23.000 euros, en funció de l'edat i l'antiguitat.

Així mateix, els contingents per edat (el nombre màxim de treballadors que es poden adscriure voluntàriament al pla) s'incrementen a 1.650 en el cas de la franja entre 54 i 55 anys i a 650 en el cas dels empleats de 52 i 53 anys. 

També et pot interessar

stats