Vaga en CaixaBank per l'ERO amb el tancament del 90% de les oficines, segons els sindicats

Aquest dimarts finalitzen les negociacions per a acomiadar 6.950 empleats, i les postures segueixen "molt allunyades", ja que els sindicats no volen eixides forçoses

Protesta dels treballadors de CaxaBank a València
Protesta dels treballadors de CaixaBank a València / À Punt NTC

La segona vaga convocada pels sindicats en CaixaBank en una setmana ha provocat el tancament de més del 90% de les oficines de l'entitat i un descens de l'activitat superior al 95%, segons els sindicats. Centenars d'empleats s'han concentrat enfront de la seu del banc, al carrer de Pintor Sorolla de València, per a protestar contra l'ERO que ha presentat l'entitat, el banc més gran d'Espanya, per a exigir que "totes les eixides siguen voluntàries". Aquestes mateixes mobilitzacions s'han repetit en altres ciutats de l'Estat.

Aquest dimarts finalitzen les negociacions per l'ERO del banc i les postures, segons els sindicats, segueixen "molt allunyades", per la qual cosa es preveu que les converses s'allarguen durant tota la jornada fins a últimes hores. El principal entrebanc és que els sindicats afirmen que no ha d'haver-hi eixides forçoses, un punt que consideren una línia roja.

Després de diverses setmanes de negociacions, l'entitat financera ha rebaixat l'expedient de regulació d'ocupació a 6.950 empleats, enfront dels 8.300 inicials. A la província de Castelló afecta 156 treballadors, sis menys que al principi de les negociacions; a València, 514 empleats (49 menys), i a Alacant, un total de 188 (65 menys).

Els empleats del banc s'ha manifestat a València i altres ciutats espanyoles
Els empleats del banc s'ha manifestat a València i altres ciutats espanyoles / À Punt NTC

Els sindicats volen eixides voluntàries o aniran als jutjats

La direcció de CaixaBank va presentar dilluns una nova proposta en la taula de negociació amb els sindicats que millora les compensacions per als treballadors que eixiran de l'entitat amb l'ERO, encara que manté el nombre d'eixides en 6.950 treballadors. Els representants sindicals han insistit que totes les eixides d'aquest acomiadament col·lectiu siguen voluntàries i si no hi ha acord, portaran l'ERO als jutjats.

El secretari general de CCOO de Bankia, Anselmo Martínez, ha dit a À Punt que els acomiadaments forçosos continuen damunt de la taula i volen que l'empresa entenga "que no es pot acomiadar a dit, ha de ser voluntari". Així, ha avisat que lluitaran "fins al final".

El representant d'UGT en CaixaBank, Óscar Bayona, ha criticat que l'empresa manté "un ERO salvatge" i que "despatxarà a dit quan té beneficis". Si l'empresa vol aplicar l'acomiadament de manera unilateral, Bayona avisa que continuaran "amb les mobilitzacions i la judicialització de l'ERO, si és necessari".

Per la seua banda, Sara Cutanda, responsable de la secció sindical de Comissions Obreres en CaixaBank, ha destacat que seran unes 2.000 les persones acomiadaves de manera forçosa en una empresa amb beneficis. "Volem arribar al millor dels acords encara que siga de matinada, però si s'aplica de manera forçosa, ens trobarem en els jutjats".

També et pot interessar

stats