CaixaBank redueix l'ERO en 450 eixides, fins a 6.950, i millora les compensacions

Centenars d'empleats s'han concentrat enfront de la seu del banc a València i vaticinen un "combat judicial" contra l'ERO

Protesta convocada pels sindicats de CaixaBank a una setmana que concloga el termini per a negociar l'ERO presentat pel banc
Protesta convocada pels sindicats de CaixaBank a una setmana que concloga el termini per a negociar l'ERO que ha presentat el banc / Biel Aliño (Efe)

Quan falta una setmana perquè finalitzen les negociacions de l'ERO, la direcció de CaixaBank rebaixa en 450 el nombre contractes que s'extingiran segons s'ha previst en l'ERO i passa de despatxar 7.400 empleats a 6.950. A més ha oferit als sindicats una nova millora de les compensacions econòmiques per als empleats de més de 52 anys que deixen l'entitat.

Una oferta que ha llançat la direcció en el dia de vaga que aquest dimarts ha secundat bona part de la plantilla de CaixaBank. Centenars d'empleats s'han concentrat enfront de la seu del banc, al carrer Pintor Sorolla de València, per a protestar contra l'ERO que ha presentat l'entitat i el procés de retallada d'ocupació que veuen "abocat al combat judicial" per culpa de la falta d'acord. Aquestes mateixes mobilitzacions s'han repetit durant tot el matí en una trentena de ciutats de tot Espanya.

En el cas dels treballadors de 56 a 63 anys que s'acullen a l'ERO, l'empresa eleva el percentatge de la indemnització del 56 al 57%, que cobrarien en forma de pagament fraccionat fins a complir els 63 anys.

Es manté l'opció plantejada de permetre triar entre dues opcions: cobrament fraccionat del 57% del salari fix i manteniment del 60% de les aportacions d'estalvi al pla de pensions, o cobrament de renda mensual del 57% del salari total, però sense aportacions d'estalvi al pla de pensions per part de l'entitat. En qualsevol de les dues opcions, l'entitat abonaria també el conveni amb la Seguretat Social fins que l'empleat complira els 63 anys.

Per als treballadors de 54 i 55 anys, que també es podrien prejubilar, el pagament fraccionat ascendiria al 55% del seu salari fix fins a complir 61 o 62 anys.

Ruiz (UGT): "Les negociacions estan estancades"

Segons ha explicat la representant d'UGT Raquel Ruiz, "les negociacions estan estancades i encara que l'empresa reduïsca la xifra d'acomiadaments no creiem que siga substancial". La representant dels treballadors ha apuntat que els sindicats s'estan preparant per a "combatre judicialment" un ERO que previsiblement s'aplicarà de "manera unilateral".

Martínez (CCOO) demana que les baixes siguen "voluntàries"

Per la seua banda, el secretari general de CCOO de Bankia, Anselmo Martínez, ha demanat que totes les baixes siguen voluntàries.

La indemnització s'incrementa a un pagament únic del 53% del salari fix multiplicat per 6 per als empleats de 52 i 53 anys, mentre que els menors de 52 rebrien una compensació de 35 dies per any amb un màxim de 24 mensualitats i primes per antiguitat (5.000 euros per als que porten més de 10 anys i 1.000 euros per als que no arriben als 10 anys).

Els sindicats han sol·licitat un recés de la reunió per a valorar els moviments de l'empresa. Totes dues parts tenen de termini fins al 29 de juny per a acostar postures i intentar acordar l'ERO.

També et pot interessar

stats