CaixaBank rebaixa els acomiadaments a 7.605 amb 686 recol·locacions internes

A l'inici de la negociació de l’ERO, el banc va plantejar un total de 8.291 acomiadaments

Nova retolació amb el logo de CaixaBank en l'oficina que allotjava la seu de Bankia a València
Nova retolació amb el logo de CaixaBank en l'oficina que allotjava la seu de Bankia a València / Europa Press

CaixaBank ha rebaixat el nombre total d'afectats per l'acomiadament col·lectiu a 7.605 persones, després d'augmentar fins a 686 el total de treballadors que recol·locarà internament, segons han informat fonts de l'entitat.

Durant la huitena reunió de la taula negociadora, CaixaBank ha presentat una nova proposta de condicions i nombre d'extincions en el marc de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que escometrà l'entitat.

El banc ha proposat recol·locar internament 686 empleats, la qual cosa reduiria el total d'afectats per l'acomiadament col·lectiu a 7.605, en compte dels 8.291 plantejats a l'inici de la negociació.

Aquestes recol·locacions es distribuiran entre diverses filials tecnològiques i de serveis especialitzats, com la tecnològica CaixaBank Tech, la immobiliària Building Center, la filial de mitjans de pagament i finançament al consum CaixaBank Payments & Consumer, la filial de serveis CaixaBank Operational Services o la filial d'anàlisi de dades CaixaBank Business Intelligence, entre altres.

Canvis en les condicions d’eixida

Quant a les condicions d'eixida, CaixaBank també ha millorat la seua proposta, incloent-hi una nova definició de col·lectius per edats. En concret, ha inclòs als empleats de més de 56 anys en el col·lectiu que rebria, fins a complir els 63, un pagament fraccionat corresponent al 54% del seu salari fix, a més del pagament del conveni especial amb la Seguretat Social.

S'inclou una generació més (54 anys, a més dels de 55 anys, que ja estaven inclosos) en el col·lectiu que rebria una indemnització de pagament únic consistent un 53% del salari multiplicat per 5,5; així com el pagament del conveni especial amb la Seguretat Social fins que el treballador complisca 61 o 62 anys.

També es defineixen condicions específiques per a les persones de 52 o 53 anys, que rebrien una indemnització del 50% del salari regulador multiplicat per 5,5. Per a la resta de treballadors, la indemnització seria de 35 dies de salari per any treballat, amb un límit de 24 mensualitats.

També et pot interessar

stats