Goirigolzarri: “La fusió Bankia-CaixaBank crearà un banc molt solvent”

La junta de Bankia es celebra en el Palau de Congressos de València des de les 12:00 hores

Oficines de Bankia i CaixaBank
Oficines de Bankia i CaixaBank / Efe

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha afirmat aquest dimarts que la fusió amb CaixaBank donarà lloc a un banc “amb una gran qualitat de balanç i molt solvent”, amb un model de distribució “únic” i un projecte capaç de generar “una major rendibilitat i un major dividend”.

“Aquesta fusió donarà lloc al major banc del país, amb elevades quotes de mercat i més de 20 milions de clients. És un gran orgull però també una gran responsabilitat”, ha afirmat Goirigolzarri, que ha afegit que la fusió amb CaixaBank no té com a únic objectiu crear el major banc d'Espanya, sinó “el millor banc” per als seus clients, equips i accionistes, “un banc que siga reconegut per la seua contribució a la societat”.

Goirigolzarri ha fet aquestes declaracions abans que començarà la junta d'accionistes de Bankia, convocada hui a València per a votar el projecte comú de fusió amb CaixaBank. La junta tindrà lloc al Palau de Congressos a partir de les 12:00 h, encara que l'entitat recomana als accionistes l'assistència telemàtica a causa de la pandèmia de coronavirus. L'orde del dia de la junta recull l'aprovació de la fusió per absorció d'aquesta entitat per part de CaixaBank, que reunirà els seus accionistes dijous al mateix lloc.

“Hui és un dia tremendament important per a tot l'equip de Bankia. Comencem una nova etapa en el nostre camí, que iniciàrem el 2012 i en la qual hem aconseguit convertir Bankia en el més solvent dins dels grans bancs espanyols”, ha apuntat el president de l'entitat. Goirigolzarri ha afirmat que es tracta d’un projecte “il·lusionant”, en el qual se sumarà “el millor dels dos bancs” perquè la integració siga un èxit.

Una fusió amb “sentit estratègic, financer i cultural”

“Per a mi aquesta fusió és un repte molt atractiu. Estic convençut del seu sentit estratègic, financer i cultural, i si haguera de concretar un objectiu per al nou banc, crec que ha de ser el de liderar el sistema financer espanyol en uns moments de profunda transformació com els que viurem en el futur. No és un repte fàcil, però és apassionant”, ha subratllat.

Goirigolzarri ha explicat que una vegada que els accionistes de totes dues entitats donen llum verda a la fusió, s'obrirà el termini per a rebre les autoritzacions pertinents. Mentrestant, les dues entitats continuaran operant de manera independent, i els clients de Bankia i CaixaBank podran operar amb normalitat, acudir a les seues oficines de sempre i tindre els mateixos productes i condicions. El nou banc, que mantindrà la marca CaixaBank, serà la primera entitat d'Espanya amb més de 20 milions de clients, més de 50.000 empleats i 6.700 sucursals.

L'equació de bescanvi de l'operació es va acordar en 0,6845 accions ordinàries noves de CaixaBank per cada acció de Bankia, amb una prima del 20%. D'aquesta manera, CaixaBank tindrà el 74,2% del capital de la nova entitat, i Bankia, el 25,8%.

CriteriaCaixa, entitat controlada al 100% per la Fundació “la Caixa”, es mantindrà com accionista de referència del nou CaixaBank amb al voltant del 30% de l'accionariat, mentre que l'Estat, a través del FROB, tindrà el 16,1%. CaixaBank i Bankia esperen elevar junts els seus ingressos en uns 290 milions d'euros anuals i reduir les seues despeses en uns 770 milions d'euros a partir de 2023.

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, assumirà la presidència executiva de l'entitat resultant, mentre que el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, continuarà ocupant aquest mateix lloc en el nou grup.

També et pot interessar