CaixaBank recorrerà contra l'impost extraordinari a la banca

L'entitat actuarà en sentit oposat a l'acció del govern espanyol, tot i que l'Estat té un percentatge en l'accionariat

Oficina de CaixaBank
Oficina de CaixaBank / Arxiu

CaixaBank recorrerà l'impost extraordinari a la banca impulsat pel govern espanyol segons han confirmat a Efe fonts financeres, que detallen que entre els arguments que s'esgrimiran estan la doble tributació i la distorsió de la competència que suposa aquest impost.

Es dona la circumstància que l'Estat és precisament el segon accionista del banc, per darrere de Criteria. Segons els registres de la CNMV, Criteria té el 30% de l'accionariat, i l'Estat un 16%, encara que aquestes participacions no estan actualitzades, ja que amb el pla de recompra i amortització d'accions pròpies culminat recentment per CaixaBank el braç inversor de la Fundació ”la Caixa” superarà el 32% i l'Estat depassarà el 17%.

Fonts de CaixaBank han declinat fer comentaris sobre quines accions podria dur a terme l'entitat de cara a l'impost extraordinari a la banca. En qualsevol cas, en els últims mesos l'entitat ja va deixar clar que estudiava recórrer contra l'impost, que va dir que enguany li costaria 400 milions d'euros.

També et pot interessar

stats