CaixaBank obri aquest divendres el termini per a les 6.452 eixides voluntàries pactades en l'ERO

L'entitat afirma que el pla permet reorganitzar el banc, eliminar les duplicitats de la fusió amb Bankia i ajustar la dimensió a les circumstàncies actuals

Protesta dels treballadors davant de CaixaBank en una de les Torres Kio a Madrid en una imatge d'arxiu
Protesta dels treballadors davant de CaixaBank en una de les Torres Kio a Madrid en una imatge d'arxiu / J. J. Guillén (Efe)

CaixaBank obri aquest divendres el termini d'adhesió a l'ERO pactat a principis de mes amb els sindicats de l'entitat, que preveu que les 6.452 baixes acordades en tot Espanya siguen estrictament voluntàries. El termini estarà en vigor fins a les 15:00 hores del divendres 30 de juliol.

El passat 1 de juliol, la direcció i els sindicats de CaixaBank van arribar a un acord sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) derivat de la fusió amb Bankia, el més gran de la història de la banca espanyola, que es va saldar amb 6.452 eixides voluntàries d'empleats a Espanya, 1.839 menys que les previstes inicialment.

L'entitat ha insistit que aquest pla d'eixides "permet reorganitzar l'entitat, eliminar les duplicitats derivades de la fusió i ajustar la dimensió de l'organització a les circumstàncies actuals del mercat".

Els empleats que s'acullen al pla d'eixides voluntàries i vulguen mantindre's en el mercat laboral comptaran amb el suport d'un pla complet de recol·locació elaborat en col·laboració amb LHH (Grup Adecco), empresa especialista en projectes de transició professional i desenvolupament del talent.

L'ERO pactat també inclou 570 recol·locacions directes en empreses del grup i 138 vacants en filials que s'oferiran a tota la plantilla.

L'acord contempla contingents màxims d'eixides per territoris i per franges d'edat. És a dir, que es limiten les eixides de 52 i 53 anys a un màxim de 750 empleats, i a 1.750 les de treballadors de 54 i 55 anys.

Quatre col·lectius diferents segons l'edat

El pacte divideix la plantilla en quatre col·lectius: personal de 63 o més anys; treballadors d'entre 54 i 63 anys (l'anomenat grup A), empleats de 52 i 53 anys (grup B) i altres treballadors de menor edat (grup C).

El personal de 63 anys o més –un col·lectiu realment reduït, perquè ha anat eixint de l'entitat en anteriors ERO pactats amb els sindicats– percebrà la indemnització mínima legal: 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats.

Els treballadors d'entre 54 i 63 anys amb una antiguitat d'almenys sis anys percebran una indemnització equivalent al 57% del seu salari fix fins als 63 anys, així com el pagament del conveni especial amb la Seguretat Social fins a aquesta edat i una prima d'adhesió a l'ERO que oscil·la entre els 18.000 i els 28.000 euros bruts, segons la seua antiguitat.

Quant als empleats de 52 i 53 anys amb sis anys d'antiguitat que decidisquen acollir-se a l'ERO, cobraran un 57% del seu salari fix multiplicat per set anualitats, fraccionat tot això en mensualitats fins als 63 anys, així com el pagament corresponent del conveni de la Seguretat Social fins als 63 anys i una prima única de 38.000 euros.

No obstant això, la prestació per desocupació es descomptarà de la indemnització total a aquests dos col·lectius.

Quant al personal menor de 52 anys disposat a abandonar l'entitat, percebrà 40 dies per any treballat amb un límit de 36 mensualitats, amb una prima d'entre 13.000 i 23.000 euros en funció de la seua antiguitat.

També et pot interessar

stats