CaixaBank multiplica per vint els beneficis en el primer semestre, després de la fusió amb Bankia

L'entitat guanya 4.181 milions en l'exercici i pagarà un dividend del 50% a l'accionariat

La seu de CaixaBank a Barcelona en una imatge d'arxiu
La seu de CaixaBank a Barcelona en una imatge d'arxiu / Europa Press

CaixaBank ha obtingut un benefici de 4.181 milions d'euros en el primer semestre de l'any, 20 vegades superior al de 2020, quan va guanyar 205 milions, segons ha informat l'entitat a la Comissió del Mercat de Valors. Els bons resultats, que el banc explica pels "impactes extraordinaris associats a la fusió" –que va arrancar al març– permetran el repartiment als accionistes d'un dividend en efectiu del 50% del resultat ordinari.

Aquests resultats, condicionats pel procés d'integració amb Bankia, venen precedits d'un acord amb els sindicats per a retallar la plantilla en 6.452 empleats, el major ERO en la història del sector bancari espanyol. El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha avançat que s'han revisat a l'alça els objectius d'estalvis de costos anuals, des dels 770 milions calculats inicialment fins als 940.

Segons les dades facilitades per l'entitat, la fusió amb Bankia ha deixat una aportació positiva neta a efectes comptables de 4.300 milions pel fons negatiu de comerç, conegut com a badwill, i una negativa de 1.397 milions pel cost del procés de reestructuració de personal i altres despeses associades a la integració.

Sense aquests extraordinaris, el resultat de CaixaBank se situaria en els 1.278 milions d'euros, segons ha informat l'entitat a la CNMV, el supervisor borsari.

Entre les dades més significatives del balanç del primer semestre hi ha un marge d'interessos de 2.827 milions, un 16,6% més, i el creixement de vora 30% de les comissions netes, fins als 1.640 milions.

L'entitat, que la fusió ha convertit en el primer banc d'Espanya, manté quotes de mercat entorn del 25% a Espanya en els principals productes, com a fons d'inversió, depòsits i crèdits a llars i empreses.

La comunicació del balanç positiu del primer semestre de CaixaBank té lloc l'endemà de l'arxiu de la causa contra el president de l'entitat, Isidre Fainé, per presumptes contractacions irregulars a l'excomissari Jiménez Villarejo. El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón ha tancat la investigació sobre Fainé i el president de Repsol, Antonio Brufau, després de no haver trobat indicis de delicte.

També et pot interessar

stats