CaixaBank guanya 707 milions en el primer trimestre i reconeix un impacte de 214 milions pel conflicte d’Ucraïna

L’entitat va obtindre un 3% més per les comissions dels clients que en el mateix període de l’any anterior

Oficina de CaixaBank
Una oficina de CaixaBank / À Punt NTC

CaixaBank obtingué un benefici net de 707 milions d’euros en el primer trimestre de l'any, el que suposa un 85% menys que en el mateix període del 2021, quan va guanyar 4.786 milions pels impactes extraordinaris derivats de la fusió de La Caixa amb CaixaBank.

A més, CaixaBank va estimar l’impacte de la guerra d’Ucraïna en 214 milions, per això va constituir un fons col·lectiu per import de 214 milions, segons han confirmat fonts de l’entitat.

No obstant això, durant el primer trimestre, els resultats van augmentar un 21,9% si es comparen perímetres homogenis i un 37,6% sense tindre en compte els impactes de la integració, que incloïen una aportació positiva neta a efectes comptables de 4.300 milions pel fons negatiu de comerç i el registre de 28 milions de despeses extraordinàries netes d'impostos.

Davant d'aquests resultats, l'entitat assegura que en els tres primers mesos de 2022 va consolidar la fortalesa comercial i financera, malgrat la volatilitat dels mercats i la incertesa per la guerra d'Ucraïna, i que ara, quan ha completat quasi el 90% de les integracions d’oficines i dels comiats previstos, pot focalitzar-se cada vegada més en el creixement del negoci.

CaixaBank compta actualment amb 46.480 treballadors, és a dir, 3.282 menys que fa un any, i 4.824 oficines, mig miler menys.

Pel que fa als ingressos per comissions, van créixer fins als 969 milions d’euros, un 2,9% més que fa un any. I quant als crèdits (353.404 milions) i recursos de clients (619.892 milions) es van mantindre estables, malgrat la volatilitat dels mercats.

També et pot interessar

stats