CaixaBank tanca 156 oficines a la Comunitat Valenciana, una de cada quatre

És l'operació prevista en el procés de fusió amb Bankia dins del pla per a evitar duplicitats i per l'augment de les operacions per canals digitals

Oficina de CaixaBank
Oficina de CaixaBank / Arxiu

A partir d'aquest dimarts està previst que tanquen 156 oficines de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, una de cada quatre. És l'operació prevista en el procés de fusió d'aquesta entitat amb Bankia. En el conjunt de l'Estat la xifra d'oficines que es tancaran en aquesta fase supera les 800. Més de 6.000 treballadors abandonaran l'empresa abans del mes d'abril.

L'empresa argumenta que aquesta decisió forma part del pla de racionalització de la xarxa de sucursals per evitar duplicitats. Així i tot, és la més extensa de tot Espanya.

En tot cas, CaixaBank s'ha compromés a no tancar oficines a les poblacions on són l'única entitat financera present. Una mesura que afecta 389 localitats de tot el país.

El solapament d'oficines passava especialment a Madrid, la Comunitat Valenciana, les Illes Balears, Múrcia o Andalusia. L'entitat ha explicat que el 90% les oficines que s'integren en unes altres estaven situades a menys de 500 metres de distància i que el 70% estava a menys de 200 metres.

L'ajust es deu també a l'augment de les operacions per canals digitals, a una reducció de les visites a oficines i cerca reforçar el model de sucursals store, de més grans i amb més serveis per als clients.

Una vegada finalitzat el procés, CaixaBank tindrà 4.600 oficines i una xarxa de 12.700 caixers en tot Espanya. Les seues previsions són que el 2022 el 38% de les seues oficines estaran situades en municipis amb menys de 10.000 habitants.

També et pot interessar

stats