Més de 950 sol·licituds per a l'ERO voluntari de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, on hi ha vora 800 acomiadaments pactats

Les tres províncies superen de llarg la quota prevista d'eixides: l'entitat estudiarà ara les peticions i comunicarà la resolució final abans del 20 de setembre 

Nova retolació amb el logo de CaixaBank en l'oficina que allotjava la seu de Bankia a València
Nova retolació amb el logo de CaixaBank a l'oficina que allotjava la seu de Bankia a València / Europa Press

Un total de 957 persones de la plantilla de CaixaBank a la Comunitat Valenciana s'han adscrit a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) acordat per l'entitat financera amb els sindicats, una xifra un 20% superior a les 798 eixides voluntàries que s'han pactat durant la negociació. En tot Espanya l'ERO ha rebut 8.246 sol·licituds, quantitat un 27,8% per damunt dels 6.452 acomiadaments acordats, segons han detallat fonts sindicals.

A les tres províncies valencianes la xifra de personal adscrit a l'ERO supera les eixides pactades: a Alacant s'hi han sumat 208 treballadors (20 més dels 188 acomiadaments previstos); a Castelló, 182 (hi haurà 145 eixides); i a València, 567 (465 despatxaments tancats).

També hi ha hagut més peticions que baixes previstes a Màlaga, Navarra, Santa Cruz de Tenerife, Sevilla, Tarragona, Terol, Toledo, Valladolid, Biscaia i Zamora i Saragossa, així com en nou àrees dels serveis corporatius. En aquests casos, segons explica CaixaBank, durant les pròximes setmanes s'aplicaran els criteris de prelació inclosos en l'acord laboral per a determinar l'acceptació de les sol·licituds. 

Divendres passat, 30 de juliol, va ser l'últim dia en què el personal va poder apuntar-se al procés. A partir d'ara, l'entitat bancària estudiarà les sol·licituds i informarà de la resolució les persones interessades abans del 20 de setembre. A més, donarà compte a la comissió de seguiment del volum de peticions i la distribució per províncies.

També va acabar divendres passat el període d'inscripció per a les 138 vacants de la recol·locació indirecta en empreses del grup. Per a aquest procés ha rebut 1.581 sol·licituds de 337 persones. La selecció l'estan duent a terme les mateixes filials. Les persones triades en aquest procés passaran a prestar servei mitjançant excedència especial de grup, amb garantia de retorn a voluntat de la persona treballadora, sempre que hagen passat cinc anys en l'empresa de destinació. 

El termini d'execució de les mesures previstes en l'acord s'estendrà, amb caràcter general, fins al 31 de desembre de 2022. Les eixides es faran gradualment en els pròxims mesos, d'acord amb l'evolució dels plans d'integració amb Bankia. 

CaixaBank té previst destinar uns 1.880 milions d'euros a cobrir el cost de l'ERO. El conseller delegat de l'entitat, Gonzalo Gortázar, va assegurar la setmana passada que l'elevat nombre de sol·licituds posa de manifest que les condicions oferides en l'expedient eren "atractives" i "responsables", i va sostindre que el pla, en conjunt, ha sigut "exitós" i "beneficiós" per a totes les parts.

També et pot interessar

stats