Caixa Popular tanca el 2022 amb 21,4 milions de benefici amb un model "a contracorrent" en el sector financer

La cooperativa valenciana de crèdit guanya un 22% més que l'any passat i preveu arribar fins a 85 milions el 2025

Façana d'una sucursal de Caixa Popular
Façana d'una sucursal de Caixa Popular / lma_ss (Shutterstock)

Caixa Popular ha acomiadat el 2022 amb uns guanys de 21,4 d'euros, un 22% més que l'exercici anterior. L'entitat financera valenciana, que és una cooperativa, ha presentat aquest dijous el compte de resultats de l'últim any i ha aprofitat per a reivindicar-se com un model de negoci "a contracorrent" en el sector financer per a fidelitzar clients. Després d'impostos, la xifra ascendeix a 18,3 milions d'euros i suposa un creixement del 26%. L'any ha acabat amb uns depòsits de 2.460 milions d'euros (+11%) i amb quasi 250.000 clients.

La direcció del banc ha qualificat de "bons" els resultats i ha avançat el pla estratègic per als pròxims tres anys, que preveu sumar uns beneficis de vora 85 milions d'euros i obrir almenys sis oficines noves. En concret, segons ha explicat el director general, Rosendo Ortí, l'estimació és obtindre 24 milions d'euros enguany, 28 el 2024 i 33 el 2025.

Les previsions de l'exercici actual són optimistes, a causa de la conjuntura de tipus d'interés alts, que implicaran una millora dels ingressos en l'estructura d'inversió basada en tipus variables. Així, Caixa Popular espera aconseguir quasi 3.000 milions d'euros en depòsits i 2.600 milions d'euros d'inversió, amb un creixement del 15% en aquest últim àmbit.

Ortí ha apuntat tres claus del creixement i l'evolució positiva de Caixa Popular. D'una banda, l'increment de la inversió en un 19%, per damunt de la quota de mercat del 6%. En segon, que l'entitat està "guanyant cada vegada més confiança entre les empreses" i captant més clientela. Finalment, els alts tipus d'interés, que "han beneficiat" la cooperativa de crèdit, ja que el pes de les inversions del banc se centra en els interessos de tipus variable, en aportar "més estabilitat" i "menys risc" a l'entitat. Ha reconegut que per a les hipoteques fixes Caixa Popular ofereix "preus dissuasius".

Així mateix, el directiu ha destacat el model de propietat cooperativa de Caixa Popular, en el qual "els beneficis no se'ls queda un accionista o família", sinó que es reparteixen entre els col·lectius de socis: socis de treball, cooperativistes i tercers (persones físiques i empreses). Ha qualificat de "brutal" la rendibilitat del capital, del 4,29%.

Augments salarials i més oficines

D'altra banda, ha detallat que a la plantilla de Caixa Popular se'ls ha incrementat la base salarial un 3,75% aquest 2023 —l'any passat va ser el 3,5%—. Ha precisat que, al setembre, en conéixer que el compte d'explotació de l'entitat "anava bé", es va decidir abonar-los mil euros més en la nòmina de desembre per a compensar la pèrdua de poder adquisitiu per la inflació. "Si la inflació es controla, fantàstic; si no, quan arribe desembre farem el mateix, un ajust d'ingressos a les persones que treballen per a compensar la deficiència", ha apuntat. Igualment, ha destacat altres aspectes com l'augment de les vacances dels treballadors i treballadores, que disposen d'un mes i mig.

Actualment, Caixa Popular té 75 oficines i un agent financer, que és la societat agrària de Xest, segons dades del 2022. A més, compta amb 403 persones en plantilla, encara que la previsió és incrementar-la en una dotzena de treballadors gràcies a tres de les noves oficines projectades. Pròximament, obrirà la de Bétera i una altra a Cullera. El propòsit és obrir més sucursals en els centres de les poblacions, ja que actualment estan als extraradis.

El director general ha indicat que Caixa Popular ha optat per una "estratègia de diferenciació" que qualifica de "servei cinc estreles" i posa el focus en l'atenció presencial, sense deixar el model en línia. "Serem sempre l'entitat que més horari d'atenció presencial té en el mercat", ha assegurat. També ha decidit mantindre les llibretes d'estalvi per a l'ús entre la població major.

També et pot interessar

stats