Caixa Ontinyent vol ser "l'entitat valenciana de referència" i obrirà sis oficines en dos anys

José Pla, president de l'única caixa d'estalvis valenciana, creu que la possible fusió entre el Banc Sabadell i el BBVA, paralitzada de moment, no seria bona per a la Comunitat Valenciana

El president de Caixa Ontinyent, José Pla, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Caixa Ontinyent és, juntament amb Colonya, Caixa Pollença, a Mallorca, l'única caixa d'estalvis que queda a Espanya. La resta són bancs, caixes rurals i cooperatives com Caixa Popular. Enguany compleixen 140 anys i ho faran obrint d'ací a quinze dies dos noves oficines a Alacant i Paterna (Horta Nord) "que ens donaran més visibilitat", segons ha indicat el president de Caixa Ontinyent, José Pla, en Les notícies del matí.

El pla és convertir-se "en l'entitat valenciana de referència i obrir entre tres sis noves oficines en dos anys". En estos moments, Caixa Ontinyent té 42 oficines i vol obrir mercat "a ciutats grans amb activitat industrial i mobiliària".

Fa unes setmanes, el consell d'administració va presentar el compte de resultats del 2023 i Caixa Ontinyent ha guanyat 13,5 milions d'euros, vora un 12% més que el 2022. "És un resultat excel·lent i ens permet créixer: dirigirem 8,5 milions a capital per a créixer, 3,5 milions d'impostos i 1,5 milions a obra social.

"El nostre objectiu és créixer entre un 8 i un 10% cada any. És un objectiu modest, però a poc a poc ens anem consolidant a la Comunitat Valenciana", ha apuntat en l'entrevista.

El president de Caixa Ontinyent creu que la possible fusió entre el Banc Sabadell i el BBVA, paralitzada de moment, no seria bona per a la Comunitat Valenciana. "La concentració seria bestial, ja que el Sabadell i el BBVA tenen una implantació a la Comunitat Valenciana molt gran. Ja Alacant es va diluir en el Sabadell, i esta ja seria una dilució completa del que era el sistema financer que teníem", ha apuntat.

No obstant això, Pla també ha reconegut que els processos de concentració bancària representen una oportunitat per a entitats menudes com Caixa Ontinyent.

Per a José Pla, el model de Caixa Ontinyent "té futur", perquè davant tota la concentració que s'ha produït al sector, "hi ha molts clients que volen diversificar i acostar-se a este servei diferent que nosaltres oferim". Un servei "personalitzat", que ofereix condicions de "finançament òptimes" i on "no has d'agafar torn per a entrar en una oficina".

I després està la tasca que fan a través de l'obra social, on col·laboren amb més de 100 col·lectius; entre elles les universitats valencianes, i tenen programes de finances sostenibles, de publicacions de literatura i música autòctona, així com centres socials on treballen 300 persones de col·lectius vulnerables.

També et pot interessar

stats