La bonificació de 20 cèntims per litre de carburant per a tothom desapareixerà l’1 de gener

Es mantindrà en forma de “mesures d’acompanyament per als sectors més afectats”, però encara no s’ha detallat quins seran

Gasolinera en una imatge d'arxiu
Gasolinera en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

A partir de l’1 de gener el govern deixarà de bonificar 20 cèntims per litre de carburant als conductors i conductores espanyoles —mesura que va posar en marxa l’1 d’abril per combatre la imparable pujada dels preus dels combustibles—, segons ha informat el secretari d’Estat d’Economia, Gonzalo García Andrés. 

El número dos de Nadia Calviño reconeix que la mesura ha sigut molt eficaç, però que en la seua creació ja va quedar definida com a temporal per a no carregar aquesta despesa de manera permanent al pressupost públic. Per això, ara cal adaptar-la i retirar-la en termes generals, “amb mesures d’acompanyament per als sectors més afectats”, ha explicat. Així, queda en l’aire quins són els sectors que el govern considerarà més afectats i quin tipus de descompte es mantindrà. 

Aquesta decisió forma part del contingut del decret contra la inflació que el govern aprovarà previsiblement en un Consell de Ministres extraordinari el dijous 29 de desembre, en què es detallarà quines de les mesures posades en marxa fins ara es prorroguen, quines s’eliminaran i quines es modificaran.

També et pot interessar

stats