La bonificació dels 20 cèntims acaba en Cap d'Any: les gasolineres demanen respostes

Demanen agilitat i previsió, per evitar tancaments i possibles cues per a omplir el dipòsit, abans que acabe el descompte

Un home ompli el dipòsit en una gasolinera valenciana / À Punt NTC

Quarta setmana de caiguda del preu de la gasolina, però amb un futur incert: el govern espanyol encara no ha decidit què farà de la bonificació de 20 cèntims. En cas de no prorrogar l’ajuda, durarà quan acabarem l’any. A les gasolineres es queixen de falta de previsió.

Fa setmanes que veiem baixar el preu dels combustibles a la gasolinera. Aquesta setmana ha donat un respir: la gasolina ha baixat aquesta setmana un 3%. Però la gran incògnita és què passarà amb la bonificació dels 20 cèntims: només falten dos setmanes per a acabar l’any i el govern espanyol no s’ha pronunciat al respecte.  

José Luis Tort, president de la Federació Mediterrània d’Estacions de Servei, confirma que en el seu sector “no sabem res, volem que almenys se’ns informe. Però no a soles al nostre sector, també als altres afectats, com el transport.” 

Una de les possibilitats que s'està considerant és que només es mantinga per a sectors professionals com el transport i les famílies vulnerables, però a les gasolineres els preocupa l'aplicació. 

El sector de les estacions de servei expresa la frustració davant de la falta d’informació: “Jo no puc discriminar el preu en funció de cada persona, perquè jo no tic accés a les seues dades personals”, conta Tort. I de nou, els problemes i les presses per a adaptar els sistemes informàtics en cas que aquesta possibilitat es materialitze. “100.000 estacions de servei no poden canviar de sobte el sistema informàtic, o si s’estableix una altra mesura, adaptar-la no serà possible”.

Demanen agilitat i previsió, per evitar tancaments i possibles cues per tal d'omplir el dipòsit, abans que acabe el descompte.

També et pot interessar

stats