La bombona de butà baixa aquest dimarts vora un euro i es queda en 17,66 euros

Es tracta de la segona baixada consecutiva del preu del butà, que fins a novembre passat acumulava dos anys seguits d'encariment

Butaner
Butaner / Europa Press

El preu màxim de venda de la bombona de butà es reduirà 0,92 euros a partir d’aquest dimarts i es quedarà en 17,66 euros segons ha publicat el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Es tracta de la segona baixada consecutiva del preu del butà, que fins a novembre passat acumulava dos anys seguits d'encariment.

El tercer dimarts cada dos mesos és quan es revisa el preu de les bombones de butà, que no és lliure. Aquesta revisió es calcula atenent al cost de la matèria primera (propà i butà) en els mercats internacionals i també contempla factores com el cost del transport i el canvi euro-dòlar.

El Reial decret llei 20/2022 ha limitat el preu màxim abans d'impostos dels gasos liquats del petroli envasats entre 8 i 20 quilos fins al 30 de juny de 2023.

Els gasos liquats del petroli envasats (GLP) és una mescla d'hidrocarburs, principalment butà, que serveix com a alternativa al gas natural per al seu consum energètic en envasos a pressió, especialment en poblacions o nuclis urbans sense connexió a la xarxa de gas natural.

També et pot interessar

stats