Bizum estendrà la seua utilització als comerços al llarg d’enguany

L’aplicació té més de 24 milions d'usuaris i un total de 37 bancs afiliats

Imatge d'arxiu de l'aplicació de Bizum / À Punt NTC

Bizum s'ha convertit en la forma de pagament entre particulars més habitual i creix a passes de gegant. L’aplicació pot registrar fins a trenta operacions cada segon i un total de dos milions i mig cada dia a Espanya. Al llarg de 2024 s'estendrà la seua utilització als comerços. 

La facilitat a l’hora d’usar-lo i la immediatesa ha fet que Bizum es convertisca en el comptable pràcticament universal de despeses compartides entre amics, familiars o companys de faena o afició. Tant és així que algunes entitats parlen d'un creixement exponencial al llarg de 2023. “Del primer trimestre fins al quart el volum d’operacions s’ha duplicat a nivells que no havíem vist mai i no té pinta que haja de parar”, explica el director de Banca Digital de Caixa Popular, Raúl Esteban. 

Però Bizum no és il·limitat. Per a enviar diners hi ha un límit mensual de 5.000 euros i 1.000 euros com a quantitat màxima en un enviament. També té restriccions per a rebre'n, de seixanta operacions al mes i com a molt de 2.000 euros al dia. Cal parar atenció que si una persona rep més de 10.000 euros a l'any, el Banc ja informa l’Agència Tributària. 

Tot i que l'ús està molt estés entre particulars, en botigues o centres comercials és molt difícil veure'n un on es pague amb Bizum. Però al llarg d'enguany la cosa canviarà. “Veurem una novetat important i són els pagaments presencials en un comerç. A través de la cartera digital, on fins ara només estaven les targetes, es podrà incorporar el Bizum”, avança el director de Mitjans de Pagament i Consum de Caixa Popular, Toni Ferrer. I això significa que el boom de Bizum no té límits.

També et pot interessar

stats