El Bizum guanya terreny a les transferències

És molt més senzill i ràpid, i per això cada dia l’utilitzem més 

El Bizum guanya terreny a les transferències / À Punt NTC

El sistema de pagament electrònic amb el telèfon mòbil ja és part habitual de la nostra vida. L'any passat, el nombre d'operacions amb Bizum superaren els 700 milions per valor de més de 40.000 milions d'euros. Concretament se’n feren 24 per segon, que són dos milions d’operacions al dia.

La plataforma de pagament instantani avança de manera imparable i cada vegada la utilitzen més persones: per a pagar el compte d’un sopar o un esmorzar, per a arreplegar diners per a un regal d’aniversari o, simplement, perquè no tenim solt. 

Segons un informe del Banc d'Espanya, el 36% dels espanyols fa ús del Bizum. Un percentatge que és quasi equivalent a les transferències tradicionals, que usa el 37% de la població espanyola. Javier Lacort, redactor del portal web sobre tecnologia Xataka, explica que l'èxit es deu al fet que enviar un bizum és com enviar un SMS amb diners associats: molt més còmode i ràpid que fer una transferència. 

Una de cada quatre empreses també l'admeten en els pagaments, però serà difícil que siga un sistema assequible a l’escala d’una gran empresa, explica l’expert en transformació digital de l’empresa, Enric Montesa. Només cal que ens imaginem una gran multinacional com ara Ford o SEAT, a les quals es fan transferències de grans quantitats de diners, indica. 

Però, tot i el gran avanç dels pagament electrònic, quasi dues de cada tres persones paguen en efectiu diàriament, i pràcticament la totalitat de la població utilitza monedes i bitllets al llarg de l'any.

També et pot interessar

stats