El bitcoin cau un 3,66% després del robatori de 132 milions d’euros en actius en la plataforma BitMart

La criptomoneda acumula una caiguda en borsa de més d’un 17% des que, per l'incident, la plataforma ha suspés les retirades

Imatge de criptomonedes
Imatge de criptomonedes / Efe

La cotització del bitcoin, la criptomoneda de referència en els mercats, ha caigut un 3,66% en la sessió d'aquest dilluns i acumula una caiguda superior al 17% des de divendres, després que la plataforma de negociació de criptomoneds BitMart reconeguera la sostracció de 132 milions d'euros en actius i haja suspés les retirades.

"Hem identificat una bretxa de seguretat a gran escala relacionada amb una de les nostres carteres actives ETH i una de les BSC", ha confirmat BitMart.

La cotització del bitcoin se situa aquest dilluns en 47.551,07 dòlars, un 3,66% per davall del tancament de diumenge i un 17,2% per davall del nivell de 57.482 dòlars de divendres, abans de l'incident.

Des de la plataforma de negociació d’actius BitMart es calcula que els pirates informàtics "van poder retirar actius per un valor aproximadament de 150 milions de dòlars".

L'entitat, que encara està tractant de determinar els possibles mètodes utilitzats pels pirates per a aconseguir dur a terme el robatori, ha subratllat que les carteres afectades "tenen un xicotet percentatge d'actius en BitMart" al temps que ha assegurat que la resta de carteres "estan segures i sense danys".

"Estem duent a terme una revisió de seguretat exhaustiva i publicarem actualitzacions a mesura que avancem. De moment hem suspés temporalment les retirades fins a un nou avís", han anunciat.

També et pot interessar

stats