Benidorm aprova un pla urbanístic per a construir 2.300 pisos, vint hotels, tres centres comercials i un parc

El projecte, que ha eixit amb el suport del PP en solitari, és el més gran en superfície de la ciutat i destina un 65% del sòl a equipaments públics i zones verdes

Recreació del nou sector urbà aprovat pel ple municipal
Recreació del nou sector urbà aprovat en el ple municipal / Ajuntament de Benidorm

Benidorm ha donat llum verda al major pla urbanístic parcial de la ciutat fins a la data. El projecte, aprovat en el ple de l'Ajuntament aquest dimecres, ocupa una superfície de 575.371 metres quadrats de sòl i contempla la construcció d'una vintena d'hotels, més de 2.300 habitatges —dels quals quasi 1.600 seran turístics—, tres centres comercials i un parc. S'edificarà en una zona del terme municipal encara verge i que en els últims anys havia patit certa degradació.

El pla, batejat com "Eixample Llevant", ha tirat avant amb el suport dels setze regidors del PP a proposta de la Regidoria d'Urbanisme. Vox s'ha abstingut i ha demanat més temps per a estudiar-ho, mentre que el PSOE l'ha rebutjat, però ha quedat en minoria en l'hemicicle.

Una vegada s'ha aprovat de manera definitiva en el consistori, s'obri la porta perquè els propietaris dels terrenys afectats puguen iniciar els tràmits per a redactar el projecte d'urbanització i reparcel·lació de l'àrea compresa en el projecte. Es tracta del sector urbanístic més important del terme municipal de Benidorm quant a superfície de tots els que es recullen en el pla general del 1990.

La idea de la Regidoria d'Urbanisme és destinar un 65% dels terrenys per a equipaments públics i zones verdes i el 35% per a l'edificació de pisos residencials, turístics i hotels. En concret, segons detalla l'Ajuntament en un comunicat, es destinarà una superfície de 13.917 metres quadrats per a dues parcel·les amb usos educatius. Aquests terrenys s'inclouen en els més de 95.000 metres quadrats previstos per a equipaments. El pla contempla, a més, instal·lar un gran parc central de més de 61.000 metres quadrats, quasi 13.000 en jardins i més de 23.000 d'espais lliures per als vianants.

Els immobles que s'alçaran en el marc d'aquesta normativa tindran una altura mínima de vint plantes, amb l'objectiu de mantindre "el model de ciutat vertical característic de Benidorm", en paraules de la regidora d'Urbanisme, Lourdes Caselles. Per tipologia d'habitatges, es crearan 1.564 apartaments, vora 780 pisos residencials —660 dels quals de protecció pública—, vint establiments hotelers i tres espais comercials. Els terrenys destinats per a l'ús educatiu comptaran amb carril bici i grans espais per als vianants.

D'una altra banda, i també en matèria urbanística, el ple municipal ha aprovat cedir a l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl una parcel·la propietat de l'Ajuntament de 4.000 metres quadrats inclosa en el pla parcial "Murtal 2" per a construir 91 habitatges més protegits i de lloguer assequible. El regidor de Patrimoni General, Jaime Jesús Pérez, ha afirmat que es tracta de la promoció pública "més important a Benidorm en l'etapa democràtica".

També et pot interessar

stats