El BBVA i els sindicats acorden l'acomiadament de 2.725 treballadors

El sindicat CCOO ha valorat "molt positivament" la signatura de l'acord i ha volgut destacar que permetrà evitar eixides forçoses perquè hi ha un ampli catàleg d’opcions d'eixida

Imatge d'arxiu de la seu central del BBVA a Madrid
Imatge d'arxiu de la seu central del BBVA a Madrid

El BBVA i els representants dels treballadors han tancat un acord sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO), que suposarà l'acomiadament de 2.725 treballadors. Segons han informat fonts sindicals al final de la reunió d'aquest dimarts, l'última del període negociador, finalment eixiran de l'entitat 2.725 empleats, als quals se sumen 210 excedències incentivades més, enfront de les 3.798 extincions que el BBVA va proposar a l'inici de la negociació.

El BBVA ha acceptat eliminar la clàusula d'equilibri generacional, que obligava a l'eixida de l’entitat del 50% dels afectats menors de 50 anys, de manera que, previsiblement, el 72% de les eixides seran de treballadors majors de 50 anys. Amb la negociació també han millorat les condicions econòmiques de les eixides.

Negociacions des del 16 d'abril

La negociació de l'ERO va començar el 16 d'abril. Amb l’acord d'aquest dimarts acaben les jornades de protestes contra l'ERO convocades per les diferents organitzacions sindicals per a protestar contra la intenció del banc d'acomiadar 3.448 empleats, entre ells 248 a la Comunitat Valenciana.

Des de CCOO han valorat "molt positivament" la signatura de l'acord i aplaudeixen que el seguiment massiu per part de la plantilla en les mobilitzacions, les parades i la vaga han sigut "clau" per a desencallar la negociació.

El sindicat ha afirmat que l’actual acord permetrà evitar eixides forçoses perquè hi ha un ampli catàleg d’opcions d’eixida, i ha recordat que la seua negociació s’ha fonamentat a rebaixar la xifra d'afectats, i també en el fet que l'adscripció voluntària poguera arribar al 100% dels casos, i que no hi haguera clàusula d'equilibri generacional.

Algunes de les condicions 

L’actual acord planteja, entre altres condicions, que els treballadors que a 31 de desembre de 2021 tinguen menys de 50 anys, i els que compten amb menys de 10 anys d'antiguitat en el banc, obtinguen una indemnització de 40 dies per any treballat, amb un màxim 30 mensualitats, entre altres primes segons l’antiguitat.

Els empleats de 50 a 52 anys seran indemnitzats amb sis vegades el 65% del seu nivell retributiu anual. Per als de la franja de 53 a 54 anys, el BBVA proposa una renda temporal del 65%, que serà del 75% per als empleats de 55 a 62 anys, també fins que en complisquen 63. I els que al tancament de 2021 tinguen més de 63 anys, el banc els ofereix una indemnització de 20 dies per any treballat, fins a un màxim de 12 mensualitats. L'ERO també estableix les condicions econòmiques en cas de mobilitat geogràfica dels treballadors.

També et pot interessar

stats