Els treballadors del BBVA tornen a eixir al carrer per a protestar contra l'ERO

El banc pretén acomiadar 3.448 empleats, entre ells 248 llocs a la Comunitat Valenciana, i els treballadors estan convocats a les 18.00 hores a les portes de les principals seus a tot Espanya

Imatge d'arxiu de la seu del BBVA a Madrid
Imatge d'arxiu de la seu del BBVA a Madrid / Reuters

Segona jornada de protetes contra l'ERO presentat per BBVA. Les organitzacions sindicals CCOO, ACB i UGT han convocat aquesta vesprada a les 18.00 hores, mobilitzacions per a protestar contra la intenció del banc d'acomiadar 3.448 empleats del banc, entre ells 248 a la Comunitat Valenciana.

L'ERO es va començar a negociar el 16 d'abril passat, pero els sindicats convocants consideren que les posicions de BBVA segueixen "ancorades al principi de la negociació" i afirmen ser conscients que el banc pot aplicar unilateralment i sense acord l'acomiadament col·lectiu. Per això, a l'espera que el banc "moga fitxa", CCOO, UGT i ACB han preparat un calendari de mobilitzacions per a tractar de pressionar l'entitat en la negociació.

El passat 10 de maig ja va tindre lloc una primera concentració a quinze ciutats espanyoles, que va ser secundada per unes 6.000 persones, segons càlculs de CCOO. I aquest dilluns, 17 de maig, a les sis de la vesprada tornaran a concentrar-se treballadors davant les principals seus del banc a Madrid, Valladolid, Lleó, Las Palmas de Gran Canaria, Tenerife, Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona, València, Múrcia, Bilbao, Pamplona, Saragossa, Oviedo, Còrdova, Màlaga i Sevilla. A Galícia, en ser festiu, les concentracions seran dimecres dia 19 a Vigo, Lugo, la Corunya i Orense.

En el calendari de mobilitzacions, igualment, estan convocats aturs parcials en tot BBVA el 25 i el 31 de maig i una vaga de 24 hores el dia 2 de juny. "Animem la resta d'organitzacions sindicals a sumar-se a aquest calendari, per a crear un bloc unitari davant aquest acomiadament col·lectiu. Volem que aquesta negociació avance i per això, posem les cartes damunt de la taula. O avancem o el conflicte està servit", han advertit els tres sindicats en un comunicat.

També et pot interessar

stats